M’agrada definir-me com a ballarí perquè és el que vertebra la meva pràctica, ja sigui en el camp de la coreografia, l’escriptura, la pedagogia, la investigació o la interpretació; tot i que les penso de manera interrelacionada. M’interessa la dansa no com un fi en si mateixa sinó com una eina de transformació crítica social, política i cultural. Em plantejo què passaria si la dansa, o el moviment, formés part del currículum acadèmic del sistema educatiu. M’agrada treballar amb gent, generar comunitat i pensar-me des d’un nosaltres ampli i inclusiu. M’interessa molt el feminisme, la teoria crítica, els estudis de gènere i postcolonials. Des de petit que els meus pares em deien que era massa crític, però aquest esperit crític és el motor que em motiva a seguir investigant i pensant altres maneres de relacionar-nos, sempre entenent el cos com el lloc de l’experiència. Els projectes que desenvolupo parteixen d’aquesta premissa, precisament: el cos com a lloc de l’experiència i com aquesta s’encarna, quins discursos encarnem i la possibilitat que aquests discursos ens ajudin a construir una certa utopia d’emancipació i llibertat. Parteixo sempre d’una investigació profunda sobre un tema o concepte en concret que em desperta un interès particular i busco la manera com aquest es relaciona amb el cos, el moviment i la dansa. Però és important dir que el motor principal és l’amor i la devoció.
En la peça que presentem al Sâlmon< ens hem proposat crear un espai per encarnar uns discursos enunciats per veus de les diferents dissidències històriques que ens guiïn cap a la llibertat. Això ho hem fet amb un equip molt gran i complex format per sis ballarins, un estudi d’arquitectura, un dissenyador de moda, un estudi de disseny de llums, un dramaturg, un perfumista, una compositora i Dj, una costurera i unes estructures físiques que ens han acollit durant el procés de creació. Aquesta comunitat que hem generat és per acollir-vos quan estigueu disposades a endinsar-vos en la foscor, una foscor prometedora d’una llibertat.
En treballs anteriors ja ha aparegut aquesta idea de comunitat, ja sigui a Sudando el discurso, on plantejo el ballarí com una comunitat suosa en potència, o en The Touching Community on abordo aquella comunitat de persones que van ser, i continuen sent, tocades pel vih/sida i, per tant, massa sovint aïllades.

______

The time has come. And you’ve been waiting for it for so very long. Now is your moment. It’s your turn to dance. The journey has already begun and the plan is very simple:

epic # 1: break out
epic # 2: leave the look behind
epic # 3: join other bodies in the dark to carry
out a revolutionary plan, liberating cells through dance.
epic # 4: Hello, mitosis of the future!

In Aimar Pérez Galí’s new show four performers deliver their energy and offer theirselves as space-time excitation agents in a session of epic techno. They do it in a temporary space that uses the theatrical resources to produce an aesthetic experience operating on an affective, sensory level, while also providing a platform for feminist, giving voice to the epic struggles that do not conform to the western canon of heterosexual norms to generate an alternative paradigm to freedom.

______

Concept and directon: Aimar Pérez Galí
Dance: Mar Medina,Miquel Fiol, Almudena Pardo, Clara Tena, Xavier Manubens, Aimar Pérez Galí
Music: Okkre
Ephemeral architecture: MAIO – estudio de arquitectura
Lighting: Cube.bz
Vestuario Xevi Fernández
Dramaturgy: Jaime Conde-Salazar y Aimar Pérez Galí
Assistance of conscious development: María Fernández Fraga
Confection: Verónica Leiva
Epic fog – Clearing mist BRAVANARIZ
Video: Pol González Novell
Transport: Joan Pérez
Production: ANTES / Isabel Bassas
Voices & texts: Jara Rocha, Amanda Baggs, Angela Davis, Paul B. Preciado, John Cage, Nina Simone, Vandana Shiva, Laurie Anderson, Louise Bourgeois, Anohni, M. NourbeSe Philip, María Salgado, Ernesto Cardenal, Rebecca Close, Jaime Conde-Salazar y Aimar Pérez Galí.
Photography: Mónica Lou
Coproduction: Mercat de les Flors, in collaboration with de Sónar, Graner, Arts Santa Mònica, Cal Gras & Espacio Práctico.

______

aimarperezgali.com