M’agrada definir-me com a ballarí perquè és el que vertebra la meva pràctica, ja sigui en el camp de la coreografia, l’escriptura, la pedagogia, la investigació o la interpretació; tot i que les penso de manera interrelacionada. M’interessa la dansa no com un fi en si mateixa sinó com una eina de transformació crítica social, política i cultural. Em plantejo què passaria si la dansa, o el moviment, formés part del currículum acadèmic del sistema educatiu. M’agrada treballar amb gent, generar comunitat i pensar-me des d’un nosaltres ampli i inclusiu. M’interessa molt el feminisme, la teoria crítica, els estudis de gènere i postcolonials. Des de petit que els meus pares em deien que era massa crític, però aquest esperit crític és el motor que em motiva a seguir investigant i pensant altres maneres de relacionar-nos, sempre entenent el cos com el lloc de l’experiència. Els projectes que desenvolupo parteixen d’aquesta premissa, precisament: el cos com a lloc de l’experiència i com aquesta s’encarna, quins discursos encarnem i la possibilitat que aquests discursos ens ajudin a construir una certa utopia d’emancipació i llibertat. Parteixo sempre d’una investigació profunda sobre un tema o concepte en concret que em desperta un interès particular i busco la manera com aquest es relaciona amb el cos, el moviment i la dansa. Però és important dir que el motor principal és l’amor i la devoció.
En la peça que presentem al Sâlmon< ens hem proposat crear un espai per encarnar uns discursos enunciats per veus de les diferents dissidències històriques que ens guiïn cap a la llibertat. Això ho hem fet amb un equip molt gran i complex format per sis ballarins, un estudi d’arquitectura, un dissenyador de moda, un estudi de disseny de llums, un dramaturg, un perfumista, una compositora i Dj, una costurera i unes estructures físiques que ens han acollit durant el procés de creació. Aquesta comunitat que hem generat és per acollir-vos quan estigueu disposades a endinsar-vos en la foscor, una foscor prometedora d’una llibertat.
En treballs anteriors ja ha aparegut aquesta idea de comunitat, ja sigui a Sudando el discurso, on plantejo el ballarí com una comunitat suosa en potència, o en The Touching Community on abordo aquella comunitat de persones que van ser, i continuen sent, tocades pel vih/sida i, per tant, massa sovint aïllades.

______

Esta es la oportunidad que tanto tiempo has esperado. Es tu momento. Te toca bailar. El viaje ya ha comenzado y el plan es muy sencillo:
épica #1: emanciparse
épica #2: abandonar la mirada
épica #3: aliarse en la oscuridad con otros cuerpos para llevar a
cabo un plan disidente de liberación celular a través del baile.
épica #4: ¡Hola, mitosis del futuro!

En esta nueva pieza de Aimar Pérez Galí cuatro bailarines entregan su energía y se ofrecen como agentes de excitación espaciotemporal en una sesión de techno épico. Lo hacen en un espacio efímero que utiliza la maquinaria teatral para producir una experiencia estética que opere a un nivel afectivo y sensorial a la vez que ofrezca una plataforma para introducir una reflexión crítica feminista, dando voz a la épica de aquellas luchas que no operan dentro del canon heteronormativo occidental para generar un paradigma alternativo hacia la libertad.

______

Concepto y dirección Aimar Pérez Galí
Danza Mar Medina,Miquel Fiol, Almudena Pardo, Clara Tena, Xavier Manubens, Aimar Pérez Galí
Música Okkre
Arquitectura efímera MAIO – estudio de arquitectura
Iluminación Cube.bz
Vestuario Xevi Fernández
Dramaturgia Jaime Conde-Salazar y Aimar Pérez Galí
Asistencia del desarrollo consciente María Fernández Fraga
Confección Verónica Leiva
Boira èpica – Clearing mist BRAVANARIZ
Vídeo Pol González Novell
Transporte Joan Pérez
Producción ANTES / Isabel Bassas
Voces y textos: Jara Rocha, Amanda Baggs, Angela Davis, Paul B. Preciado, John Cage, Nina Simone, Vandana Shiva, Laurie Anderson, Louise Bourgeois, Anohni, M. NourbeSe Philip, María Salgado, Ernesto Cardenal, Rebecca Close, Jaime Conde-Salazar y Aimar Pérez Galí.
Foto: Mónica Lou
Coproducción Mercat de les Flors, con la colaboración de Sónar, Graner, Arts Santa Mònica, Cal Gras y Espacio Práctico.

______

aimarperezgali.com