—02 FEB
Mil M2 – PEDRO SEPÚLVEDA

Projecte Pregunta

En diàleg amb Iberescena, Reina Sofia, Teatre l’Artesà i PERMEA.

Llicenciat en actuaci ó Teatral per la Universitat Diego Portals de Santiago, Xile. En 2012 funda Mil M 2 un col·lectiu dedicat a la prototipaci ó d’institucions culturals temporals i la construcci ó de dispositius de generaci ó col·lectiva de coneixement en espais p UB lics. Des del 2014 crea de manera col·lectiva el projecte pendent / a partir d’activar la pregunta de C om o ocupar un espai fora de lloc?, els seus recerca ó i treball ha estat cridat pel festival d’arts vives : Revers i de Nyon, Estius de la Vila i Madrid + accion 97 de Madrid, el Claiming com mon spaces, Biennal SESC de Dan ça, entre d’altres. I ha viatjat seu treball per Rep UB lica Dominicana, Brasil, Xile, França, Espanya nya, Suïssa, Irlanda, i Alemanya fins a l’actualitat.

______

PROJECTE PREGUNTA a la BACANAL Sâlmon<

Diuen que quan li van preguntar a Sòcrates que era el més important que havia fet, ell va respondre: “ensenyo als homes a preguntar”. T’apuntes? «Projecte Pregunta» és un espai per aprendre a preguntar-nos i aprendre a construir preguntes a partir de l’empatia i un dispositiu que intervé en l’espai públic. Una estratègia d’intervenció artística orientada a fomentar el pensament crític.

______

PROJECTE PREGUNTA

El Punt de partida de la residència laboratori escènica:

Des del 2014 vam crear el projecte pregunta de manera col·lectiva amb MIL M2. 150 intervencions escèniques en l’espai públic és el que han transcorregut en aquests 5 anys. Creant-un banc de 50.000 preguntes que han interpel·lat de manera directa amb la comunitat civil, i per tant amb aquest públic que sigui creuat, ens ha trobat o s’ha sentit cridat a la nostra acció.

Avui ens preguntem en quin moment i per què la cultura i l’educació van deixar de mirar-se. La caixa negra d’un espai teatral té un mateix lloc de rellevància i interpel·lació que l’aula d’un centre educatiu.

Volem crear una residència artística de transmissió de la nostra praxi de coneixement amb el projecte pregunta i traspassar això coneixements com a eines pràctiques per al professorat a l’aula. Per a això plantegem un espai de laboratori investigador amb el màster de mediació artística permea de el Centre Cultural de l’Carme de València i amb centres educatius de la ciutat de Barcelona.

Paraules clau: Pregunta, dispositiu escènic, transferència de coneixement, metodologies compartides, rellevància, caixa escènica, resignificació.

______

Privacy Preference Center