del —07 al —16 FEB
BRUNO LEVORIN

RESIDÈNCIA D’ESCRIPTURA EN DANSA AMB BRUNO LEVORIN (Brasil)

En diàleg amb Iberescena.

del 07 al 09 Feb:amb Stalkersdel 09 al 16 Feb:residència a Graner

És artista resident des del 2012 i a partir d’al 2016 membre de l’nucli operacional de Lote, espai de residències artístiques del coreògraf Cristian Duarte (Sao Paulo / BRA). Un espai dedicat a la formació, reflexió, i desenvolupament de les arts de el cos i de el moviment. Des del 2014 és un col·laborador estable de l’obra artística de Duarte i Júlia Rocha (Sao Paulo / BRA). A partir del 2017 crea un camp d’investigació dizer FAZER amb Haroldo Saboia i estrena el seu primer treball com a director, Aquilo. Com dramaturgista desenvolupa la seva carrera de manera estable amb coreògrafs brasilers com Cristian Duarte i Júlia Rocha. Al 2019 ha iniciat una nova creació amb l’artista Clarissa Sachelli per al desenvolupament dramatúrgic d’un nou solo, A Coreògrafa.

______

El Punt de partida de la residència laboratori escènica:

Des del 2014 que formo part de Lote, un espai de residències creat pel coreògraf Cristian Duarte. Des de llavors fa 5 anys acompanyo i col·laboro en la dramatúrgia dels seus espectacles a part que a partir d’al 2017 vaig iniciar la meva obra pròpia. La proposta d’aquesta residència artística de creació és permetre un punt i a part en la meva pràctica com a dramaturg. I reflexionar sobre el sentit i paper de la meva figura. Així com el concepte de el “drama” dins el llenguatge de la dansa i de el moviment. I preguntar-nos sobre la dramatúrgia textual dins el segle XXI.

Paraules clau: dramatúrgia, exodrama, la figura del dramaturgista, acompanyament, la dansa i el teatre al segle XXI. L’escriptura de el moviment més enllà del “drama”. La residència es preguntarà pel rol del dramaturg dins de les peces de dansa en relació a el concepte “drama”.

______

Privacy Preference Center