—07 FEB
BASAR OBERT #2

Models d’organització en la gestió de les arts escèniques

Activitat coordinada per Aguablanda, en diàleg amb Elclimamola. Organitza Graner.

L’idioma vehicular de la jornada serà l’anglès.

07 Feb de 14:30 a 17:30hSG – Mercat de les FlorsEntrada gratuïta amb inscripció a info@granerbcn.cat

Programa:
14:30 – 15: 30h: Dinar i espai networking.
15:30 – 17: 30h: Taula rodona amb L’Amicale, SPIN, Self-mistake i Elclimamola.
Modera Aguablanda.
______
Ponents:
ElClimaMola (elclimamola.com) – Catalunya
El nostre compromís és acompanyar la creació escènica actual, facilitant que els artistes i entitats culturals duguin a terme amb èxit els seus projectes i s’obrin a un públic cada vegada més ampli.
Oferim serveis a mida d’assessorament, acompanyament i producció. També impulsem projectes propis de visibilitat i ponts per a la creació.
En Elclimamola funcionem com el nucli d’una constel·lació de professionals de la cultura- artistes, gestors, programadors, creadors, experts- tant nacionals com internacionals.
SelfMistake (self-mistake.pt) – Portugal
Self-Mistake és un projecte de suport a l’experimentació ia la innovació en l’àrea de la dansa contemporània a través d’un programa anual de continuïtat en diferents fronts: suport financer durant el procés, presentació i consultoria de producció.
SPIN (spinspin.be) – Bèlgica
La missió de SPIN és proporcionar suport estructural de llarg termini i alta qualitat per: pràctiques individuals (incloent trajectòries de recerca, desenvolupament, producció, col·laboracions externes …), així com pràctiques de contingut col·lectiu.
L’Amicale (amicaledeproduction.com) – França
Organització dirigida per artistes, L’Amicale és una plataforma cooperativa de performances i instal·lacions en viu. Creada el 2010 per 3 artistes i 2 productors, és ara una cooperativa amb 12 artistes, 4 productors, 1 director, 1 administrador i una bona quantitat de col·laboradors artístics. El nostre treball abasta des de la producció internacional fins a l’enginyeria de models d’economia cooperativa, des de la filosofia, fins a l’especialització autodidacta en cultiu d’orquídies.

______

La producció escènica actual ja no atén a metodologies homogènies, sistemàtiques i fàcilment replicables. A contra, els processos estan prenent múltiples camins, desenvolupant-se a diferents ritmes i els resultats esdevenen en una infinitat de formats: des d’una peça escènica de tall convencional, a un gest espontani, un taller, un objecte o fins i tot convertint-se en procés en la peça mateixa … noves formes d’organitzar-se i treballar estan apareixent per donar cabuda a aquests noves formes de procedir.

La seva falta de visibilitat està retardant l’evolució dels sistemes de suport a la professió, que al costat de l’escassetat de perfils de gestió capaços de mantenir un diàleg constant amb els artistes i el context, ia la dificultat de circulació d’obra nacional i internacional, posa a el sector a una situació vulnerable.

Amb aquesta trobada volem posar de manifest la necessitat de desenvolupar nous models organitzatius, més sostenibles, horitzontals, així com mètodes de col·laboració en les arts escèniques que reflecteixin la naturalesa de la comunitat artística i permetin la desconnexió de les lògiques heretades.

Per reflexionar sobre totes aquestes qüestions i les diferents problemàtiques concretes amb les que ens trobem en l’organització de projectes d’arts vives i dansa contemporània, hem convidat a quatre iniciatives que, operant des de diferents contextos i responent a diferents models organitzacionals, intenten abordar des de la gestió dels reptes de la creació actual.

Aquesta jornada s’adreça a professionals de les arts escèniques, artistes i gestors culturals i institucions interessades a conèixer altres models.

______

Privacy Preference Center