—08 FEB
CARMELO SALAZAR

Non show work in minimal ground

ESTRENEM!

En diàleg amb MACBA.

08 Feb 18:30hMACBAEntrada gratuïta

Visc i treballo a Barcelona, sóc coreògraf des de 1992, i he desenvolupat un gran nombre de treballs principalment centrats en la investigació i la revolució de la dansa. Durant més de 15 anys he estat el codirector de La Porta, on la meva tasca com a comissari ha obtingut, entre d’altres, el Premi Nacional de Dansa i el Premi Ciutat de Barcelona. També he estat codirector de festival de dansa LP en les seves tres edicions i fundador de Tea-tron, comunitat online d’arts vives. Des del 2001 desenvolupo una profunda investigació pedagògica i treballo en eines d’escriptura i pràctiques de creació. He realitzat diversos treballs de vídeodansa i vídeoart. Actualment combino la meva activitat com a coreògraf amb la pedagogia i la creació de pel·lícules d’estudi.

______

Aquesta tardor passada vaig rebre una invitació del Macba i el Festival SÂLMON< per posar en joc el meu treball coreogràfic, en el marc de l’exposició de l’artista minimal Charlotte Posenenske. Després de donar-hi moltes voltes, vaig decidir que el que presentaria eren dos de les meves coreografies anteriors, concretament un dels meus primers treballs grupals ‘El salón dorado’ (2003) i la meva última creació ‘Fin del mundo beauty’ (2019). D’alguna manera, em vaig sentir obligat a escollir aquestes dues peces perquè, encara que no van ser construïdes des d’una consciència o paraigua minimal, ambdues parteixen d’una subversió formal i conceptual, són del tot minimals i, nota important, poden fer seves la majoria de reflexions , ètiques i estètiques, que fa la pròpia Posenenske sobre el seu treball.

Tot té a veure amb la matèria i el material de les coses. La forma pura. No reestrenaré cap coreografia de manera literal, deixaré anar els materials de treball en el paisatge que ofereixen les escultures exposades, i introduiré, sobre la barreja dels cossos de les dues coreos, algunes derives generades específicament per a aquest super esdeveniment minimal.

______

Coreografia: Carmelo Salazar
Intèrprets: Teresa Lorenzo, Sergi Faustino, Bea Fernández, Oscar Dasí, Rosa Muñoz, Carmelo Salazar.

______

Privacy Preference Center