—15 FEB
PAZ ROJO

‘To Dance in the Age of No-Future’

En diàleg amb el MACBA.

15 Feb 19:00hMACBA75 min.Entrada gratuïta

Em considero una ballarina i investigadora interessada pel valor de creació de la dansa dins les lògiques neoliberals. Una investigació que vaig començar el 2011 dins el marc del programa de doctorat d’investigació artística de la Stockholm University of the Arts (Estocolm, Suècia) – amb el títol ‘The decline of Choreography and its movement: a body’s (pathway)’ – i que va finalitza el febrer 2020.

______

El llibre ‘To Dance in the Age of No-Future’ proposa una reflexió al voltant de la dansa experimental contemporània vinculada al camp semàntic del terme “destitució”. Seguint la pista de les maneres en què la tradició històrica de la dansa ha generat corporalitats dissidents en els darrers cinquanta anys, el llibre planteja, des d’una perspectiva estètica, filosòfica i sociopolítica la possibilitat d’una dansa separada d’aquest esquema neoliberal segons el qual governen l’esperit emprenedor i la producció de subjectivitat. Es tracta d’una proposta en què la dansa és abordada com una categoria existencial vinculada a una experiència de llibertat que és fugitiva, i que al mancar d’objectius, dona pas a un paradigma estètic, el qual no s’ha d’interpretar com un tipus particular de coses (un plantejament escènic, un ballarí, un subjecte o fins i tot un procés social o artístic), sinó més aviat com l’experimentació encarnada d’una esquerda. El compromís de la dansa amb el futur (o la seva falta d’ell) ha de forjar aliances amb la potencialitat i amb el no-res. Implicar una manera d’atenció que propiciï un interval, un llindar, un revolt, un parèntesi, un eclipsi, un buit. Una dansa, la potència de la qual ha de ser aprehesa allà, on ja està passant.

______

‘To Dance in the Age of No-Future’: Escrit per Paz Rojo. Correccions: Ana Buitrago. Maquetació: Diego Agulló. Publicat per: CIRCADIAN (editorial sense ànim de lucre), Berlin (2019). Preu: 5 euros (ISBN: 978-3-947516-10-0).

______

researchcatalogue.net/view/727172/727185
circadian.co

Privacy Preference Center