—16 FEB
LAIA ESTRUCH

Tanc

ESTRENEM!

En diàleg amb Piscines Picornell.

16 Feb 11:00hPiscines Picornell30 min.

Visc i treballo a Barcelona. Sóc Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i estudio l’últim any de llicenciatura a la Universitat The Cooper Union (New York, 2010). La meva pràctica centra l’interès en el llenguatge del cos en relació amb la veu. Utilitzant l”spoken word’, la cançó, els objectes i les publicacions, els meus projectes analitzen les possibilitats emotives de la veu obrint un espai de reflexió entorn del caràcter performatiu del registre sonor i l’arxiu oral.
He presentat els meus projectes, entre altres llocs, al Macba, Barcelona (2012), JuneFirst gallery, Berlín (2014), Fundación Antoni Tàpies, Barcelona (2015), a la galeria Adn Platform, Barcelona (2015), Centro Párraga, Múrcia (2016), Teatro Pradillo, Madrid (2016), Fundació Joan Miró, Barcelona (2016), Antic Teatre, Barcelona (2016), Chapelle des the Beaux-Arts, París (2017), al CA2M, Madrid (2017), Museu Picasso, Barcelona (2018), Fundación Botí, Córdoba (2018), Fundación Joan Miró (Espai13), Barcelona (2019).
Participo en el programa educatiu del MACBA desde 2016. He participat en la 8a edició del programa En Residéncia, creadors als instituts de Barcelona, (2016-2017).

______

Laia Estruch entén la veu com una extensió del cos capaç de sintetitzar qüestions relatives al llenguatge, el gènere i les estructures socials. A Tanc, aquesta síntesi s’esdevé a la piscina: un escenari inestable que es transforma en laboratori d’experimentació sonora. L’oposició entre el sec i l’humit estructura una proposta que sondeja les possibilitats acústiques i expressives del so en el medi aquàtic i que a la vegada s’interroga sobre l’impacte de la ciutat en els nostres cossos. Posant el focus sobre aquells fenòmens que classifiquem dins l’espectre de l’inaudible,Tanc ens proposa una aproximació al so com a forma de resistència.

______

Creació i intèrpret: Laia Estruch
Disseny sonor: Jordi Salvadó

______

laiaestruch.com
Facebook
Instagram @laiaestruch

Privacy Preference Center