Ana Borralho e João Galante conheceram-se enquanto estudavam artes plásticas. Na década dos 90 trabalharam juntos como actores/co-criadores com o grupo de teatro Olho. Desde 2002 trabalham em parceria nos campos da performance art, dança, instalação, fotografia, som e vídeo. Ana Borralho & João Galante são um casal na vida, uma entidade com dois corpos, elemento biográfico essencial para a compreensão do seu trabalho, já mostrado em Muitos Países.Eles criaram com Mónica Samões a associação cultural Casabranca e são directores artísticos do festival Verão Azul no Algarve.
A casaBranca é uma estrutura de criação e difusão artística sedeada em Lagos / Portugal, e tem como membros fundadores a dupla de artistas Ana Borralho & João Galante e Mónica Samões. Constitui-se como um espaço de acção cultural interdisciplinar que promove a investigação e a difusão da arte contemporânea através da produção de objectos artísticos, um Programa de Pedagogia e Formação e a realização do Festival de Artes Performativas Festival Verão Azul.

______

En la mitologia grega, Atlas és a qui Zeus va condemnar a carregar el cel sobre les seves espatlles. Atlas és una performance teatral que reuneix 100 persones de diferents professions a l’escenari. En aquesta obra, Ana Borralho i João Galante pretenen construir l’atles de l’organització social humana, una representació dels éssers humans a través de la seva funció en la societat on viuen. Un dels motors d’aquesta obra és la inspiració en les idees de l’artista plàstic Joseph Beuys: La revolució som nosaltres i Cada home un artista. Una revolució silenciosa. Una obra motivada per la creença que l’art ha d’exercir un rol actiu en la societat. Unir l’art i la vida.

______

Concepte i direcció artística: Ana Borralho i João Galante
Il·luminació: Ana Borralho i João Galante
Assessor d’il·luminació: Thomas Walgrave
So: Coolgate
Co·llaboració dramatúrgica: Fernando J. Ribeiro i Rui Catalão
Col·laboradors artístics i coordinadors de grups: André Uerba, Tiago Gandra, Mickaella Dantas
Direcció de producció: Mónica Samões
Producció i gira: Andrea Sozzi
Produció Executiva Joana Duart
Producció Atlas Barcelona: Sara Caeiro
Intèrprets100 persones de diferents professions
Producció casaBranca
Coproducció Maria Matos Teatro Municipal
Residències artístiques: Atelier REAL, Alkantara
Amb el suport de: Junta de Freguesia da Estrela
casaBranca és una estructura finançada pel Ministério da Cultura / DG Artes.

______

La Marina és un barri histтricament fabril, marcat per les antigues fàbriques que hi havia al barri i que van despertar un fort esperit de lluita obrera entre els treballadors, que n’eren els veпns: la Seat, la Philips…El programa ART i PART creació artística comunitària als barris (ICUB) se serveix del treball comunitari que ja s’ha dut a terme al barri amb els veïns, derivat dels canvis que s’hi han produït arran de la desaparició de les fàbriques, amb les conseqüències sobre la identitat, l’atur creixent, etc. Les creacions artístiques venen a sumar un nou element. Entre els col·laboradors aglutinem entitats que ja eren implicades en la recerca sobre la memòria obrera del barri, però que no l’havien abordat des del punt de vista artístic.

Entitat motor: El Graner, a partir de l’eix Memòria històrica de Pla de Barris (PdB), i de les entitats participants del projecte de l’eix cultural del GRANER del PdB.

Col·laboradors: Memorial Democràtic de la Seat, Arxiu Històric de la Marina, Grup d’Antics Treballadors de la Philips, Pla de Barris, Districte de Sants-Montjuïc, Vulnus, ART-transforma, Hospital Sant Pere Clave, IES. Montjuïc, Escola Bàrkeno, Mamis de la Marina.

Barcelona.cat/artipart @BcnDCultural #ARTiPARTlamarina
______

atlasrevolution.com
anaborralhojoaogalante.weebly.com