—02 FEB
BACANAL SÂLMON<

Bacanal SÂLMON<

En diàleg amb Fabra i Coats – Fàbrica de creació.

Per tercer any consecutiu passarem tot un dia juntes a Fabra i Coats – Fàbrica de creació compartint pràctiques artístiques, tallers i dinar. La festa diürna Bacanal forma part del programa d’Art, Educació i Comunitat del Festival.

És un dispositiu experiencial de tot un dia de durada per transitar de manera individual o col·lectiva. On 12 artistes que centren les seves pràctiques en les arts vives, comparteixen les seves investigacions i accions en format laboratori amb el públic general. Una oportunitat per conèixer en primera persona i acostar-se de manera pràctica a les seves preguntes i investigacions.

Vine amb la teva família expandida i gaudiu d’un dia a Fabra i Coats!
Compra el teu ticket de Paella i queda’t a dinar!
Reserva les activitats que vulguis i fes el teu propi recorregut amb la GRAELLA
______
CREAmoviment – Laboratori Un Món de Cartró
(40 min. A partir de 3 anys) a les 11h i a les 12h
Un capsa, dues capses… cent capses. Què podem fer? Juguem? I si nosaltres fóssim una capsa? Un món de cartró ens convida a viatjar i fer realitat els paisatges de la nostra imaginació.
Dos espais d’experimentació simultanis on explorar amb el cos, l’espai i els objectes que l’ocupen, centenars de caixes de cartró.
creamoviment.cat
______
Nyamnyam – Carboni 14 – amb Iñaki Álvarez i Ariadna Rodríguez
(120 min. De 7 a 99 anys) a les 10:3h i a les 15:30h
Els objectes ens parlen. A cau d’orella ens expliquen històries viscudes i com nosaltres en podem formar part. Els escoltem? Construïm juntes nous contes.
L’Iñaki i l’Ariadna són nyamnyam, un col·lectiu (a més d’un espai) que treballa en el creuament entre les arts en viu, les pedagogies i la gastronomia crítica. Unint les seves formacions i deformacions en diversos camps de creació, tenen com a objectiu promoure la interacció i l’intercanvi de coneixement en un sentit holístic, incorporant organismes (escala humana i altres), sistemes, ambients, relacions, etc.
“Carboni 14” és un espai de trobada transgeneracional, que a partir d’objectes comuns i trobats a la mateixa Fabra i Coats ens serveixen per construir una instal·lació performativa que parli de nosaltres.
nyamnyam.net
______
Lolo&Sosaku – Painting Machines
(60 min. De 16 a 99 anys) a les 16h
No és un pintor. És un robot. Les màquines al servei de la bellesa. Participem juntes d’aquesta revolució que té el moviment com a objecte de canvi. Pintem o deixem pintar? Som espectadors o volem ser pintors? De quin costat volem estar?
Lolo & Sosaku són un duo artístic que investiguen les possibilitats de l’escultura com a camp expandit. El nexe que els uneix és la recerca per un objecte en contacte amb el seu entorn i amb l’espectador.
Un recorregut a través de les seves últimes obres en format vídeo fins arribar a “Paiting Machines” un treball encara en desenvolupament, en el qual creem màquines que pinten quadres. Aquest projecte ha generat en diversos àmbits artístics i xarxes molta discussió, per això ens interessa explorar-lo i crear un diàleg amb els assistents. Nosaltres i les màquines.
loloysosaku.com
______
Xavier Manubens – Under Construction #7
(50 min. De 5 a 99 anys) a les 12h i a les 17:30h
T’imagines que de cop i volta ja no som a casa sino que ens hem teletransportat a un altre lloc?
Xavi Manubens és un artista escènic i performer. Les seves pràctiques giren entorn dels processos de transformació i transició, on l’ambigüitat es fa present.
Una investigació sobre la percepció de l’espai, les seves relacions amb el cos, i amb el mateix. Els rastres que es deixen i com es componen. Una instal·lació en directe, una deriva de paisatges constants.
xaviermanubens.com
______
Mil M2 – Projecte Pregunta (continu – totes les edats) Chile – PROGRAMA IBERESCENA
Diuen que quan li van preguntar a Sòcrates què era el més important que havia fet, ell va respondre: “ensenyo als homes a preguntar”. T’hi apuntes?
Mil MS és un col·lectiu xilè que crea dispositius d’innovació artística per a l’espai públic, on la seva màxima és la generació col·lectiva de coneixement. Arriben a Barcelona amb “Projecte Pregunta” de la mà de Pedro Sepúlveda.
«Projecte Pregunta» és un espai per aprendre a preguntar-nos i aprendre a construir preguntes a partir de l’empatia i un dispositiu que intervé en l’espai públic. Una estratègia d’intervenció artística orientada a fomentar el pensament crític.
milm2.cl
______
Martica Minipunto – Castillos en el aire [mostra oberta] a les 11h – Cuba – PROGRAMA IBERESCENA
(60 min. Totes les edats)
La veu, la paraula i la improvisació s’uneixen per construir nous imaginaris. Descobrirem sons que mai ens hauríem imaginat. I ens imaginarem la banda sonora dels nostres sentiments.
Martha Luisa Hernández Cadenas. Els catàlegs dirien artista multidisciplinar, però ella prefereix presentar-se com experimentadora de l’escriptura i la llengua. En els seus processos són definitoris dels dispositius afectius i els arxius del desig.
“Castillos en el aire” és la mostra oberta d’un taller – laboratori pensat per a joves que durant una setmana (del 27 de gener a l’1 de febrer) han treballat juntxs a través de la veu, la paraula i la improvisació. Un manifest viu que sorgeix d’un laboratori poètic.
______
Felix Blume – Radio ZZ i Zumzeig «Imatges sonores»
(Totes les edats) continu de 10.00h a 19.00h, performance sonora y presentació de la instal·lació a las 12.00h
De la mà de Zumzeig i Radio ZZ ens endinsarem en la instal·lació sonora ‘Coro informal’ realitzada a la ciutat de Mèxic per Felix Blume i Daniel Godínez Nívon. En formen part 10 capsetes de fusta que contenen cadascuna el crit i la il·lustració d’un venedor ambulant. El visitant pot obrir i tancar cada capseta per mirar el seu dibuix, i alliberar el so que conté, decidint el nombre de veus que componen aquest cor.
Per inaugurar la instal·lació, comptarem amb una performance sonora protagonitzada per David Malatesta i el seu projecte Karate Kino pertanyent a l’iniciativa col·lectiva Radio ZZ, la web radio del cinema cooperatiu Zumzeig. Una plataforma digital que es presenta com la vessant sonora de la sala de cinema.
felixblume.com
______
Paloma Calle & Massimiliano Casu – Fiestas Invisibles – PROGRAMA IBERESCENA
(90 min. Totes les edats) a les 13h i a les 18h
Vine i balla. El teu cos és el teu despertador. Música i moviment en estat pur.
Paloma i Massimiliano treballen juntxs en aquesta peça que proposa una presa de l’escenari per nuclis familiars no normatius a través de l’escènic i musical.
És un projecte performàtic de naturalesa festiva que proposa un exercici directe del dret a aparèixer a través de la música i el ball. Artista convidat: Max Bultó
massimilianocasu.wordpress.com
______
David Espinosa – La creació microbiòtica
(120 min. De 5 a 99 anys) a les 12h i a les 15:30h
Què és el teatre? Quins personatges vols representar? L’escena forma part de la teva vida quotidiana. Ens acompanyes a trencar els límits de la teatralitat.
David Espinosa, artista escènic, la seva obra gira entorn de la idea de representació, alterant l’equació dels elements que la componen i utilitzant freqüentment objectes per substituir l’actor / cos.
Ens proposa un taller de cuina escènica, on li donarem la volta a la idea de representació teatral i entrarem en l’univers interdisciplinari per jugar amb els diferents elements que poden compondre (actors i cos, espectador, espai, temps).
______
Alex Peña – ¿Fabra i Coats?
(150 min. De 7 a 99 anys) a les 10:30h i a les 15:30h
Amb els nostres dispositius mòbils ens convertirem en veritables directors de cinema. Registres audiovisuals en col·laboració amb el Projecte Pregunta de Pedro Sepúlveda. Un taller de creació lliure de peces mitjançant codis QR.
Alex Peña, artista d’ascendència escènica en transició cap a una descendència viva.
És un taller de creació lliure de peces per registre audiovisual que es dissenyen i s’executen en qualsevol format. Es graven, editen i es pengen a internet mitjançant codis QR durant la mateixa sessió. Una proposta en col·laboració amb Projecte Pregunta.
______
Laia Estruch – Playground Scene – EN RESIDÈNCIA Institut Juan Manuel Zafra
(Continu. Totes les edats)
Escultura performativa instal·lada permanentment a l’entrada de Fabra i Coats. T’atreveixes a activar-la tot sol? Vols que interactuï amb la teva família o amb un grup d’amics? Tota teva.
Laia Estruch dissenya sets escultòrics concebuts com a escenes i laboratoris oberts al públic, espais d’experimentació, que li permeten portar el cos i la paraula al terreny de l’acció a través de la veu, sonora i gestual. Per tant, una de les principals característiques del seu treball es basa a explorar les partitures en l’àmbit físic de l’escenari.
Escultura que s’activa amb l’acció individual o grupal de el públic en interacció entre la peça i el propi cos de la persona participant.
Playground Scene és alhora una escultura i una performance coral que va ser creat per un grup d’alumnes de l’institut Juan Manuel Zafra per posar-la en joc amb els seus cossos i les seves veus. Des de llavors l’estructura ha estat instal·lada a Fabra i Coats, formant part del Patrimoni Públic de la Ciutat.
Comissariat i coordinat per: A Bao A Qu
Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona és un programa de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’associació A Bao A Qu.
Facundo Alvarez, Marc Cabezudo, Jose Antonio Castro, Sara Franco, Adrián González, Elias Kammermeier, Verónica Moyano, Oriana Orosa, Isabella Cristina Palmieri, Clàudia Polanco, Laura Prada, Claudia Beatriz Rodríguez, Elizabeth Rodríguez, Pablo Rodríguez, Karla Salvador, Miranda Sánchez, Helen Mishell Suárez, Meritxell Valdelomar, Alex Valdivieso, Maria Vime, Marta Yeste (alumnes de 4t d’ESO) i Sandra Gimeno (docent).
laiaestruch.com
enresidencia.org
______
Silvina Martínez – Feboasoma – Contador d’experiència
(Dispositiu per totes les edats)
Tu ets el veritable cronista de la Bacanal. Agafa aquest dispositiu i ens expliques el teu sentir. És l’Art un Motor de Transformació?
Silvina Martinez explica que la tasca de resignificar materials de descart l’ha transformat a ella; per ampliar i compartir processos d’afectació col·lectiva proposa a el públic mecanismes per involucrar-se en l’experiència artística.
Un dispositiu que porta amb si l’espectador durant tot el seu recorregut per la Bacanal, on bolcar el seu sentir sobre això que ens convoca.
______
Marc Sempere – Mestre Paeller
Queda’t tot el dia amb nosaltres i comparteix una paella de. mestre paeller. «Compartir dona gustet”.
El Marc busca eines per fer quallar el comú en diferents contextos i llenguatges. Cuinar paelles o realitzar rituals escènics són dues d’elles.
La paella és un plat d’elaboració lenta, construïda per la particularitat i singularitat d’una diversitat d’ingredients. Com la Bacanal amb la invitació de 12 artistes que configuren els nostres ingredients per tenir una experiència singular i significativa per a tots i totes.
______
Ràdio Nikosia vs Ràdio Fabra
Durant tot el dia Ràdio Fabra treurà fum. Aquest any amb la participació de Ràdio Nikosia no deixis de passar per l’estudi dins de el propi recinte de Fabra i Coats.
______
ENS VEIEM A LA BACANAL!!!

Privacy Preference Center