En aquesta 6ª edició del SÂLMON< hem volgut compartir el comissariat de la programació i generar tres complicitats diferents que ens permetessin construir diàlegs nous i de confiança mútua en la manera de fer. És per aquest motiu que hem convidat a un coreògraf del festival, a una estructura estrangera i a un agent local a compartir el comissariat d’aquesta edició i a construir aquests tres marcs d’acció:

______

JAUJA

Es tracta d’un programa de residències que vol funcionar com a plataforma de trobada per a artistes escènics i que ha estat ideat en diàleg amb el coreògraf Javier Vaquero. En aquesta primera edició ens hem fixat en Colòmbia com a país amb qui crear Jauja.

Per fer-ho hem posat en contacte quatre artistes escènics espanyols i quatre artistes escènics colombians perquè, a través de diferents trobades, mostres i reunions generin pràctiques pedagògiques d’intercanvi de coneixement i es creïn, potencialment, nous materials escènics de forma col·lectiva. Els paraigües de cadascuna de les dues trobades que conformen Jauja són el SÂLMON< i el Festival de Danza de la Ciudad de Bogotá. Jauja vol tenir continuïtat al llarg de dues edicions i comptar amb 8 artistes diferents en cadascuna d’elles.

Artistes implicats: Gerardo Rosero, Santiago Sepúlveda, Street Jim, Adriana Urrea, Bárbara Sánchez, Cris Blanco, Javier Vaquero i Jaime Conde-Salazar.

Amb el suport de: AC/E, Coordinación Nacional de Danza de Colombia, Inartes, Programa d’Internacionalització de Fàbriques de Creació (ICUB).

NAVE

Durant el 2017, l’equip de NAVE de Santiago de Xile i el Graner van anar compartint les seves dinàmiques i funcionament (tècnic, administratiu i de comissariat) i van dur a terme intercanvis temporals entre els seus equips de gestió per compartir pràctiques en temps real.

Aquesta relació ha generat la incorporació d’una persona al nostre equip de producció i comunicació(en pràctiques), compartir formes i coneixements i assumir part del comissariat del SÂLMON<, concretament en la construcció del focus xilè que s’hi presenta.

Artistes implicats: Javiera Peón-Veiga i Maria Siebald.

Amb el suport de: AC/E i Programa d’Internacionalització de Fàbriques de Creació (ICUB).

BACANAL SÂLMON<

Bacanal SÂLMON< és un diàleg obert al públic entre residents de la fàbrica de creació Fabra i Coats, del Graner i artistes convidats expressament per aquesta sisena edició del festival. En la construcció d’aquest espai, ens hi ha ajudat el col·lectiu Compartir Dona Gustet, experts en generar un comú mentre es cuina una paella.

Artistes implicats: Za!, Gerardo Rosero, Piña i Pedra, Bárbara Sánchez i Jaime Conde-Salazar, Sònia Gómez i Astrio, Blood Quartet, Vértebro, María Jerez, Natalia Carminatti, Anna Irina, María Siebald…

Amb el suport de Fabra i Coats

______