EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu. Es tracta d’un programa que introdueix l’art contemporani als centres educatius públics a través del contacte directe i continuat d’un creador en el desenvolupament del curs i de la tasca conjunta d’aquest creador amb l’alumnat d’una classe en concret.

Actualment s’està desenvolupant la 9a edició d’EN RESiDÈNCiA (2017-2018), que implica a 16 instituts de Barcelona. Des de 2009 s’han realitzat 77 residències en 38 instituts, seleccionats per convocatòria pública.

Des de fa 6 anys el Graner forma part d’aquest programa i aquest any és la primera vegada que comissariem i coordinem dos EN RESiDÈNCiA: a l’IES Moisès Broggi i a l’IES Montjuïc (al nostre barri). Així mateix, quan mirem els creadors que participen en aquesta 9a edició d’EN RESiDÈNCia veiem molts artistes que han estat o es relacionen amb la programació d’un festival com el Sâlmon<.

Aquest és el motor d’aquesta trobada i alhora n’és el repte ja que no ens plantegem la trobada com una mostra o una exposició del que actualment treballen cadascun d’ells, ja sigui amb les Big Bouncers, el Jorge Dutor i el Guillem Mont de Palol o l’Anna Pantinat, sinó que es tracta d’una jornada de tot el dia on els alumnes seran els protagonistes i s’explicaran en primera persona, compartiran processos artístics i es relacionaran amb una altra realitat que no és la del dia a dia del seu institut. Així mateix, es sumen a la jornada Nymanyam, espai i projecte artístic que vincula diferents formes d’art amb el menjar com a element vehicular per crear situacions compartides

______

Instituts implicats: IES Montjuïc, IES Moisès Broggi, IES Josep Comas i Solà.
Professorat implicat: Marta Moragues, David Arnaiz, Estel·la Clopés, Fanny Figures, Marta Arbolí, Vicent Santamaria i Carmen Olivares.
Equips mediadors: Graner i L’Afluent.
Creadors participants: Big Bouncers, Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol i Anna Pantinat.
Alumnes participants: Francisco Almarza Perez, Kalkidan Alpuente, Carla Baró Fabró, Lucía Contreras Acera, Joel Davies Canet, Òscar Freixa Navarro, Maria Fernanda Escudero Vaca, Maia Fernández García, Camila Godoy Denise, Núria Machaca Morales, Sara Muñoz Cotoré, Carolin Nicol Soto Medina, Ignacio Pereyra Álvarez, Júlia Polo Balaguer, Marina Puig Asso, Maya Robinson Uribe, Vivian Romero Meza, Christian Rumenov Betov, Luana Santos Crespo i Mar Vega de Gea, Isabel Asensio, Nayat Bartolomé, Nayara Bola, Andrew Merchán, Maitane Peiró, Csarvin Pregillana, Sandra Tarrasón, Rafael Múñoz, Noa Clarà, Sheila Felguera, Marc Font, Natalia Giménez, Judith Gistàs, Juan Antonio Heredia, Alejandro Martínez, Xavier Moya, Sergio Naranjo, David Traycheva, Lucas Valdes, Oscar Vidal, Kimberly Nahomi Abreu Santiago, Mansoor Asim, Jesffryes Bradford Baca Hernández, Raúl González de los Santos, Yeirelis Franchesca Morillo Fernández, Yostin Pérez Vargas, Samuel Prats Piqueras, Nabila Rachidi Salmerón, María Raza Parveen, Alba Rodríguez Pelegrín, César Rojas Arribas, Nathali Aleyda Santana del Valle, Noelia Serrano Jiménez i Ali Zain.

______

enresidencia.org