Carrer dels Abaixadors, 10, 08003 Barcelona

Espai10: Laboratorio de las Artes Contemporáneas ha estat creat per la Luz Muñoz, comissaria i investigadora xilena i la Núria Duran, artista catalana, amb la necessitat de co-crear un espai autònom, divers i inclusiu de diàleg amb la comunitat local i obert a col·laboracions i xarxes internacionals.  

Crec que un espai autònom genera altres maneres d’apropar-se a la creació i a la gestió, ofereix un altre tipus d’intercanvis i diàlegs entre els agents culturals i els ciutadans i permet crear múltiples xarxes i fluxos que apropen la cultura a una comunitat diversa, fet que moltes vegades no és possible des de la institució. 

Els espais autònoms són absolutament necessaris en qualsevol context i època. La coexistència d’institucions i espais autònoms és necessària i saludable per a la vida cultural i també ho és el que en ells s’hi genera. Avui en dia, i tenint en compte la crisi que estem vivint, veiem amb preocupació com la gestió i la creació al voltant de la cultura ha estat fortament colpejada i, per tant, els espais autònoms encara són més necessaris i agafen una visibilitat i un protagonisme més fort.  

Espai10 té una línia de comissariat enfocada principalment a projectes expositius, seminaris, presentacions de projectes i investigacions en el context de les arts contemporànies. Ens interessa el diàleg entre les diferents disciplines artístiques, teories i pràctiques, així com també ser inclusius en un context multidisciplinar.  

Funcionem orgànicament en una dinàmica que inclou invitacions de projectes que ens interessen i, d’altra banda, també estem oberts a rebre propostes. Els projectes són co-gestionats amb els convidats i cap projecte es treballa en la seva singularitat. El nostre interès és oferir un espai des del context de l’art i la cultura, obert a noves maneres i visions de fer i de viure. 

Espai10 és un espai col·laboratiu i sense ànim de lucre, amb un “equip” de col·legues obert i orgànic que col·labora i aporta el seu temps, les seves idees i les seves pràctiques a cada projecte o activitat que realitzem. Pensem que és necessari reapropiar-nos dels territoris que hem perdut, crear comunitats, construir vincles, fluxos, xarxes i ponts de col·laboració i diàleg. Ens interessa i ens enfoquem a generar intercanvis i projectes que transiten entre el que és local i el que és internacional.