Carrer de Sepúlveda, 85, 08015 Barcelona

La Visiva és un espai de creació que sorgeix de la necessitat de l’artista de construir un espai propi, compartit i obert, des d’on pensar i articular projectes que responen a les necessitats de la creació, la transmissió de coneixement i el desig d’intercanvi. Una casa on conviuen disciplines  veïnes: dansa, arts visuals i experimentació científica. Fem un espai que és casa perquè és habitat i construït des de la llibertat, la intimitat, el diàleg, l’intercanvi i la realització personal dels seus membres. 

La creació artística, com la vida, necessita un espai que la contingui, que l’alimenti, i que li permeti créixer. Creiem que hem de construir espais que responguin a aquestes necessitats. Per fer-ho d’una manera viable i autogestionada obrim aquesta casa i li dediquem un espai a la transmissió de coneixements, que no és res més que compartir el que fem amb els altres, els qui hi estiguin interessats.

La Visiva és doncs, un espai autogestionat on totes les tasques (gestió, producció, comunicació, neteja….) les portem a terme artistes, i per tant repensem el que fem sempre des de la mirada de l’artista, i sense delegar. Sostenir aquest tipus d’espais autogestionats requereix un esforç important i continu, i ho fem des del compromís, perquè creiem en aquesta manera d’entendre la nostra feina i en la importància de compartir-la.

Des de La Visiva partim d’un lloc de trobada, d’un projecte plural on se sumen diverses veus. Cada pas, cada petita decisió, és compartida i acordada. Treballem en equip, des del moment en què es formulen les idees i es pren la direcció del projecte. Cada projecte dins del projecte es pensa conjuntament amb tots els artistes implicats. És un diàleg constant. Les persones que arriben, que hi passen una estona, que s’hi queden a prop, proposen amb el seu posicionament un grau d’interacció, d’influència i intercanvi. L’important és que el grau d’obertura i creixement sigui en benefici de tothom.

Des de La Visiva creiem que només en els llocs de trobada, d’obertura i intercanvi hi pot haver espai per a la salut i alimentació de la pràctica artística. Per fer possible aquests espais ideem diferents projectes.

El projecte LUPA: Mirada sobre el treball d’un creador, vol posar èmfasi en la idea de mirar de prop el treball d’un artista,  endinsant-se en les seves eines i estratègies creatives, i el seu discurs i imaginari, convidant a diferents artistes a donar un intensiu de cap de setmana de manera bimensual. 

La Visiva forma part del projecte Laboratori/residència sobre metodologies d’improvisació i composició instantània al servei de la creació, organitzat amb BIDE i El Graner, on 3 artistes es troben per compartir les seves eines i metodologies de treball. 

La Visiva també col·labora amb l’espai de creació Probedones d’Abaigt, en el seu projecte de residència artística multidisciplinar, participant en la selecció de l’artista resident d’arts escèniques i oferint una residència.

La Visiva també ofereix entrenaments oberts de manera regular i convida a col·lectius afins a compartir la seva mirada sobre l’entrenament en la dansa. Aquest any es convida a la companyia ACME.

Creiem que obrint espais i ideant projectes al voltant de la creació possibilitem i alimentem els vasos comunicants i els llocs on es pot donar l’acte de compartir.