Tanto este trabajo como el anterior Screensaver, se caracterizan por su tono contemplativo. Cuando uno observa algo con el debido tiempo, acaba viéndose a si mismo. Nuestra realidad es producto de nuestra forma de mirar, de alguna manera vemos lo que queremos que se vea.

______

L’àrea dels somnis sempre ha estat aquell no-espai on les dimensions real i simbòlica es fonen. D’alguna manera, durant l’estat de somni, el cos i la ment s’imbriquen en un bucle sense solució de continuïtat. La contraposició dels dos pot representar una espècie de combat interior entre ésser tangible i ésser projectat.

L’escenari on desenvolupar aquesta visió sorgeix del buit, sense referents, reduït a un ens abstracte i no pren significació fins que hi apareix l’ens corpori, el de l’habitant. Serà en aquell lloc on el cos dinàmic i impulsiu anirà desplegant la seva narrativa onírica, la seva transformació i la seva metabolització en diferents estats, des dels més purs i elementals als més sintètics o artificiosos, on abstracció i massa s’amalgamen.

R.E.M. gira al voltant del buit i les seves recreacions simbòliques cerimonials i la seva projecció a l’interior de l’ésser.

______

La creació i direcció de R.E.M. és d’en Manuel Rodríguez, així com la interpretació. En escena, amb ell, també hi trobem els intèrprets Cora Panizza, Núria Guiu, Andrés Martínez “Niño Foca”, Marta Español, Mireia Salip i Tania Fer. En aquesta peça també hi han col·laborat Horne Horneman, que s’ha encarregat de la il·luminació, l’Ignacio Vallbuena, que s’ha encarregat de la música i el so, l’Antonio J.Hurtado i l’Edu Pérez i de la mirada externa se n’ha encarregat la Sonia Gómez. L’assistència de direcció ha anat a càrrec d’en Guido Sarli, que també s’ha ocupat de la foto i el vídeo amb en Manuel.R.E.M. rep el suport del Graner, la Fundació Catalunya-La Pedrera i el SÂLMON< .

Agraïments: Roberto Fratini, Lautaro Reyes, Elena Carmona i Cristina Alonso

______

manuelrodriguezr.com

Crèdits del teaser: Direcció: Manuel Rodriguez / Realització Guido Sarli / Intèrpret Tania Fer, Manuel Rodríguez, Cora Panizza, Nuria Guiu i Andrés Martínez “Niño Foca” / Il·luminació Horne Horneman / Música Ignacio Valbuena / Vestuari Nestor Reina Ripoll / Agraïments Jaime Abascal