Ens ha mogut la intenció de crear una investigació en format metodologia/joc que pugui ajudar a pensar i parlar al voltant de pràctiques artístiques, processos creatius o qualsevol qüestió en general. Ens interessa també treballar en un format en codi obert per no capitalitzar el coneixement que aquest joc pugui potenciar. S U S A N A ha estat desenvolupat inicialment per Aimar Pérez Galí, Clara Tena, Carme Torrent i Mar Medina en residència en el Centre Centre Choreographique National Rubaix Nord-Pas de Callais (França) i més tard a El Graner (Barcelona). Clara, Mar i Aimar es coneixen de ballar junts, sobretot, però també de compartir interessos i de passar temps pensant, jugant, parlant i creant.

El disseny gràfic i el web és de Tirso Orive i el disseny de l’espai de PEDRA.

______

S U S A N A és un joc de taula.

Per començar a jugar es formula una pregunta en relació a un tema. En el camp d’interès que genera aquesta pregunta principal s’hi creuen tot tipus de qüestions sorgides de les cartes que surten a cada tirada i que es relacionen amb les categories del taulell.

Hi ha quelcom preeminent en la nostra manera de formar un discurs que dificulta de vegades pensar lliurement i que el joc vol eludir. S U S A N A és una manera de baixar les idees i barrejar-les. És una eina per començar a parlar de coses que no havíem considerat fins el moment.

S U S A N A és una forma de generar saber a través de la conversa, no a través d’un coneixement après i una teoria preconceptualitzada. Seria així una mena de maièutica lliure de mestre o que desplaça el mestre a la figura de les cartes. La qüestió principal queda al centre i a partir d’ella cada participant de la partida és una font de recursos per al diàleg.

______

susana.club