Soy artista plástico, como mi gato, con una práctica transdisciplinar, como mi perro; egresado de la Maestría Interdisciplinar en Teatro y Artes Vivas de la Universidad Nacional de Colombia. He sido colaborador artístico y cómplice de Mapa Teatro durante los últimos seis años. Abordo la creación artística a partir del vínculo entre el cuerpo y la imagen en movimiento. Desde allí transito por diferentes ámbitos del quehacer artístico, a saber: la fotografía, el teatro, el videoarte, la performace y el cine vivo. Además, para ganarme la vida haciendo algo que me gusta compartir, soy docente en dos universidades de Bogotá.

______

Els vigilants d’un edifici de classe mitjana de Bogotà romanen rere el taulell de la recepció durant un torn de dotze hores al dia.

Ells, com jo, també es dediquen a observar mentre passa el temps. Per a ells és una tasca, una necessitat; per a mi és una obsessió sense cap utilitat. Ells estan obligats a deixar inscrites i registrades les seves observacions en un llibre (la minuta), jo m’obligo a registrar les meves per mitjà d’un artefacte (la càmera). Aquesta trobada s’ha produït durant l’acte de veure com passa el temps.

La isla bonita és una acció cinemàtica que es desplega en viu, en l’espai i que exposa en diferents angles, i amb la presència de diferents operadors, les ‘novetats’ d’un edifici de classe mitjana del centre de Bogotà.

Fent una analogia amb les anotacions que fan els vigilants a la minuta de l’edifici, l’artista registra amb la seva càmera els espais comuns i manlleva les històries insòlites de les persones que passen per allí i els dona veu a través dels personatges ficticis d’una pel·lícula del cineasta hongarès Bela Tarr.

______

Concepte, dramatúrgia i direcció: Santiago Sepúlveda
Assessoria artística: Heidi Abderhalden
Amb la participació de: Alejandro Penagos, Camilo Acosta, Santiago Sepúlveda, Javier Vaquero i resta de l’equip per determinar.
Càmera: Santiago Sepúlveda
Assistents de càmera: Alejandro Penagos, Camilo Acosta i Ximena Vargas
Edició: Santiago Sepúlveda
Veu: fragments d’algunes escenes de ‘Las Armonías de Werckmester’
Text: Minuta: Llibre escrit pels vigilants de l’Edificio Proas

______