VÉRTEBRO somos Ángela López, Juan Diego Calzada y Nazario Díaz. Desde 2007 funcionamos como colectivo, generando nuestras poliédricas propuestas. En Córdoba, donde vivimos, comisariamos Beautiful Movers, un encuentro que acerca la escena contemporánea a la ciudad. Desde 2013, dentro del proyecto Díptico por la Identidad, realizamos una serie de piezas y acciones en torno a cuestiones identitarias que llamamos Ciclo de las peregrinaciones. El interés por la mixtura de disciplinas nos confiere una permeable identidad. EN NUESTRO BAILE, RITMOS FLORIDOS.

______

Dios tiene vagina planteja una espècie de retaule de la carn travessat per diversos aspectes que denominem identitat permeable; un exercici col·lectiu per repensar una festivitat desposseïda de deïtats fixes, que no ret homenatge a cap tòtem i que té el do de la reconstrucció.

La idea que la nostra identitat no és una cosa inherent i que existeix perquè sí, sinó que s’imagina, inventa i representa, ens serveix aquí per permeabilitzar (la idea de déu i altres) qüestions relacionades amb gènere i identitat, a través d’un repertori disident del nostre imaginari iconogràfic andalús.

Dios tiene vagina és la primera part de Díptico por la identidad, una particular investigació portada a terme des de 2013 al voltant de qüestions de gènere i identitat, amb el desig de proposar un context de pensament i acció que ofereixi, a través de pràctiques artístiques i polítiques dissidents, conceptes permeables sobre la identitat.

______

Germen i dirección: Juan Diego Calzada
Creació: Ángela López · Nazario Díaz · Juan Diego Calzada
Interpretació: , Ángela López · Juani González · Ana Godoy · Nazario Díaz Moreno · Nazario Díaz · Enrique Calzada · Juan Diego Calzada
Il·luminació: Ana Rovira
Producció: Vértebro
Coproducció: TNT Terrassa Noves Tendències i Vértebro, amb la col·laboració d’Embrions · Escena Poblenou, G.R.U.A. La Fragua/Artist Residency, L´Estruch · Fàbrica de creació de les arts en viu, La Caldera · Centre de creació de dansa i arts escènciques, Graner – Mercat de les Flors.

______

vertebro.es