Beatriz Fernández, ballarina, coreògrafa i curadora. Viu i treballa a Barcelona.
“Des de molt nena vaig sentir un gran desig per ballar, em vaig llicenciar en coreografia a l’Institut del Teatre i poc després estava ballant professionalment amb Danat Dansa donant voltes pel món, de bolo en bolo, de teatre en teatre… del que vaig aprendre molt i em vaig esgotar un altre tant. Vaig viure i estudiar un any a la Gran manzana i això ha significat un abans i un després en tot, vida i professió. A partir d’aquest moment, vaig començar a col·laborar amb altres artistes, especialment amb Carmelo Salazar que s’ha convertit en una constant en el meu camí, desenvolupant processos de recerca i la creació de peces que incideixen molt profundament en com es mou un cos. Cofundadora de Las Santas al costat de Mónica Muntaner i Silvia Sant amb les quals vam arrancar La Poderosa _ espai per a la dansa i els seus contaminants, projecte que després de 15 anys segueix ben viu, agitant el nostre entorn més immediat. Després d’haver-me submergit durant uns anys en la memòria de l’intèrpret i el cos del ballarí com a arxiu, visc de les obres dels altres amb peces com: Los que se ven entre si, Tres personas todos los cuerpos i Restos de mis series. He estat desenvolupant Muy Experimental per mitjà de laboratoris i trobades entre estudiants i professionals, posant en joc eines que activen percepció, atenció i decisió en l’escena i en temps real. D’aquests anys de recerca neix Este lugar entre, en col·laboració amb Oihana Altube i Clara Tena. Actualment, estic fent una pràctica de transmissió de coneixement i partitura d’un dels meus primers solos (Escorzo) a Marina Colomina, que pretén reunir dues mirades artístiques i coreogràfiques intergeneracionals i revifar experiències des de l’acció. En aquests moments, el meu focus d’atenció està en Estela, una nena de 3 anys que m’ha canviat la vida i des d’aquí practico el multifocus i l’atenció dispersa, una cosa que m’interessa en gran manera.”
Cecilia Vallejos, artista e investigadora.
Su trabajo para teatro (2003-2014) se ha centrado en la articulación de dramaturgias a partir de narrativas testimoniales y del trabajo con personas, a menudo, de fuera del campo del arte. A la par de las diversas colaboraciones extra disciplanarias (con trabajadores sindicalizados y/o comunidades en particular) establecidas por su trabajo en 2015 completa su segundo grado académico en la Universidad de Amsterdam (Amsterdam School for Cultural Analysis (ASCA) focalizándose en el análisis de los aspectos inmediatos de procedimientos artísticos situados tanto dentro como fuera del campo de las artes. En los últimos años ha impartido cursos en diversas academias de arte, programas de maestría y programas educativos para sindicatos sobre el role estratégico de artistas en la construcción de una narrativa a medida para cada contexto. Cecilia vive y trabaja en Amsterdam desde 2002.

______

A transmission implies finding a way to communicate the keys of the context of what is being transmitted, i.e., the how, where and when that position what a thing is or what it intends to mean in each moment.

Notes from Escorzo (Cecilia Vallejos).

After having been through the experience of transferring the solo Escorzo (2003) to Marina Colomina (2018), there are still questions and interests that I want to continue understanding and unfolding, now focusing on the concept of transmission or transfer of knowledge.Cecilia Vallejos briefly accompanied me during the process, and now the Salmon Festival gives us the opportunity to continue something, and that continuation unwittingly projects towards a new horizon.

With this issue of return as experimentation, the current recreations of dance become privileged places to explore the theoretical and choreographic relationships between experimental dance and the desire to archive. (André Lepecki).