Stalkers [dispositiu per a joves curador-es] és una proposta del Festival SÂLMON<, el Sismògraf, el festival que detecta el moviment, FiraTàrrega i el Festival TNT.
Dues persones entre 18 i 25 anys de cadascun del municipis dels festivals participants tindran l’oportunitat de viure els festivals des de dins un dispositiu pensat perquè els i les joves interessades per la curadoria de les arts vives puguin conèixer de primera mà aquesta pràctica en profunditat, assistint a festivals i esdeveniments artístics acompanyades de creadors i creadores, gestors i gestores culturals i altres agents del sector.
A cada festival, es crearà un equip d’acompanyament als i a les joves participants, perquè puguin experienciar tant des de la teoria com des de la pràctica, el moment de les arts vives en el nostre país i per extensió, en els contextos territorials dels creadors i creadores convidades als festivals. Els equips de cada festival, treballaran posteriorment amb els dos joves per a acompanyar-los en el disseny del seu projecte de curadoria en arts vives, i per a vetllar per el millor encaix possible en la programació cultural de cada ciutat.
Durant el Festival SÂLMON< els Stalkers estaran acompanyats i compartiran amb els artistes Neto Machado i Jorge Alencar.

______

Neto Machado és un artista brasiler que treballa en els camps de la dansa, el teatre, les arts visuals i el cinema. Neto és un dels responsables del festival anual “IC-Encuentros de Arte”, que es fa cada agost a Salvador – Bahia – Brasil. Els seus treballs artístics s’han vist a més de 50 ciutats del Brasil i també ha participat en diferents projectes a Europa, amb Jan Ritsema, Xavier Le Roy, Thiago Granato i Bojana Cvejić. Neto també ha participat en molts contextos de residències artístiques, entre ells: Akademie Schloss Solitude y PACT Zollverein, Alemania; MIT, EE.UU. Centro Chorégraphique Nacional de Montpellier i PAF, Francia; Festival de Steirischer Herbst, Austria, Festival Panorama, Río de Janeiro, entre d’altres.
Jorge Alencar es dedica a la dansa, l’audiovisual, el teatre, el comissariat artístic, l’escriptura i l’educació. Graduat en Comunicació Social (UCSAL) i Dansa (UFBA), també té una Màster en Arts Escèniques (UFBA). Entre les seves obres hi trobem el llargmetratge “Pinta” i l’stand up dance comedy “Tombé”. Les seves obres han girat per totes les regions brasileres i en diferents contextos internacionals. El 2016 va participar a l’exposició coreogràfica “Temporary Title” de Xavier Le Roy al Centre Pompidou (Festival d’Automne – París) i va dirigir performances èpiques amb dotzenes dedrag queens a Salvador (Brasil). Des del 2006 s’encarrega del IC-Encontro de Artes i, des del 1998, dinamitza el col·lectiu artístic brasiler Dimenti.

______

NETOMACHADO.COM
JORGEALENCAR.COM
SISMOGRAFOLOT.CAT
TNT.CAT
FIRATARREGA.CAT