“Nosaltres, la Mónica Muntaner i la Rosa Muñoz.
Vam néixer l’any 1966, som filles de pares amb ideals progressistes i vàrem viure la nostra infància sota la dictadura del General Franco. Vam viure la nostra joventut amb la il·lusió d’aconseguir una democràcia, que finalment va resultar fallida i vam arribar a la maduresa tard, bastant tard, molt tard.
Nosaltres vam ser mares als 40 i molts.
Nosaltres som de la generació del Linda i el Super superman de Miguel Bosé.
No sabem res de música, no sabem tocar cap instrument, no sabem cantar, cap de les dues afina, i ni tan sols tenim la capacitat de mantenir un ritme constant durant massa temps.
Ni idea del que són blanques, negres o corxeres.
I mai hem taral·lejat una cançó mentre ens dutxàvem.
Però nosaltres el que sí sabem és que ens agrada vestir-nos com les estrelles del rock, pujar a un escenari , i que ens facin fotos.
Ens agrada mirar i veure cinc mil persones cridant i saltant davant nostre. Cinc mil persones desmaiant-se als teus peus et poden trastocar el cap , però una de sola també pot fer-ho.
També ens agrada beure cervesa, a mi més que a la Rosa , que és més de Mirinda de taronja.“
PAUSA
Tots hem bordejat algun cop el precipici per culpa d’una persona.
A tots se’ns ha mort algú ofegat en un riu.
Abans de morir la Rosa i jo, despentinades i guapes, amb cara d’haver-nos drogat alguna vegada, volem fer un concert.
4,5,6,7

______

En este encuentro Rosa y Mònica quieren compartir la última etapa del proceso de la pieza escénica Quatre octaves i mitja, el NO CONCERT, un concepto de show que apunta a ser un concierto, pero que nunca llega a concretarse.

A partir de la biografía de Jeff Buckley (músico virtuoso y de belleza eterna que murió en extrañas circunstancias), que se usa como hilo conductor sobre el cual imaginar y ficcionar, las dos coreógrafas hacen incursiones en temas como la melancolía, la vejez, la muerte, el amor, el azar, la tristeza y el humor…

Textos originales, letras de canciones, melodías conocidas que remiten a la memoria colectiva, versiones de temas musicales ya existentes… describen poéticamente un universo fragmentado lleno de sensaciones, formas y texturas.

Jeff Buckley, Alaska, La Terremoto, Umberto Tozzi, Raphael, Shakira, Charol…son algunos de los artistas seleccionados para versionar temas que resultan, por su expresión y sensibilidad, muy cercanos al mundo y el imaginario de Mònica y Rosa.

______

Autoría y dirección: Mònica Muntaner y Rosa Muñoz
Textos: Rosa Muñoz
Interpretación: Mònica Muntaner y Rosa Muñoz
Dirección coreográfica: Mònica Muntaner y Rosa Muñoz
Coproducción: Quinzena Metropolitana, Antic Teatre, Festival SÂLMON< y colaboración de La Poderosa.