Espais

baula
f 1 Anella d’una cadena

Les peces connectades que l’artista Laia Estruch ha presentat com a imatge del Festival expliquen molt bé el punt de partida de la relació entre els diferents espais que configuren el mapa de nexes i encaixos de la 8a edició del Festival SÂLMON<. Una edició mediada en diàleg amb diferents espais que acullen habitualment les arts vives contemporànies en les seves programacions, investigacions, residències i projectes.

El SÂLMON<, i les estructures que en participen, tenen un compromís amb l’acompanyament als artistes, als seus processos i les seves realitats per fer possible un camí artístic viable i sostenible. Per això, entre totes les veus col·laboradores hem estat treballant per pensar contextos còmodes i diferencials que trenquin la lògica de presentació i estrena i el binomi artista i espectador per poder compartir pràctiques, trobades i altres maneres de relacionar-nos amb el fet artístic i les arts vives. Així, la programació d’aquesta 8a edició és una cartografia de l’ecosistema cultural de Barcelona.

L’impuls del Graner, el Mercat de les Flors, Fabra i Coats – Fàbrica de Creació i l’Ajuntament de Barcelona ha trobat la complicitat en el diàleg de L’Antic Teatre, La Caldera i La Poderosa en aquesta voluntat de crear una xarxa de diàleg per construir una nova edició del SÂLMON<, el Festival d’Arts Vives de la ciutat.

Altres espais com ara Teatre Lliure, CaixaForum, MACBA, Sala Hiroshima, Fundació Joan Miró o Zumzeig també acullen propostes del festival, dedicant un temps mutu per crear un diàleg, recolzar propostes d’autor i, entre totes, configurar un Festival SÂLMON< més obert i col·lectiu.