Guillem Mont de Palol
Em vaig graduar a la School for New Dance Development (Amsterdam) el 2006. Des d’aleshores he treballat activament en les arts vives, com a intèrpret i com a creador, tant en contextos nacionals com internacionals. Des del 2008 col·laboro amb qui ja s’ha convertit en la meva parella artística: Jorge Dutor.
Junts hem creat ‘UUUHHH, YO FUI UN HOMBRE LOBO ADOLESCENTE INVENTANDO HORRORES’ (2009),’Y POR QUÉ JOHN CAGE?’ (2011), ‘#LOSMICRÓFONOS’ (2013), ‘GRAND APPLAUSE’ (2016). ‘LO PEQUEÑO’ i ‘LO MÍNIMO’ (2019) ha estat la nostra primera col·laboració amb Cris Blanco.
També he treballat per a altres coreògrafs com ara Xavier Le Roy, Mette Ingvartsen, Frederic Gies, Vincent Dunoyer i Andrea Bozic.
Miguel Pereira
Vaig estudiar a La Escuela Nacional de Danza Conservatorio, a Lisboa. Vaig rebre una beca per estar-me a París (Théâtre Contemporain de la Danse) i a Nova York amb una beca del Ministerio de Cultura i a Amsterdam. Com a intèrpret he treballat, entre d’altres, amb Filipa Francisco, Francisco Camacho i Vera Mantero. Como a creador destaco els treballs “Antonio Miguel”, amb el qual vaig rebre el Premio Revelación José Ribeiro da Fonte del Ministerio de Cultura i una menció honorífica del premi Acarte / Maria Madalena Azeredo Perdigão (2000), “Notas para un espectáculo invisible” (2001) ) Fecha / lugar (2002), “Corpo” (2005), “Karima meets Lisboa meets Miguel meets Cairo”, una col·laboració amb la coreògrafa egipcia Karima Mansour (2006), “Doo” (2008), “Antonio Miguel “, una nova col·laboració amb Antonio Tagliarini (2010),” Op. (2012), “WILDE” (2013), una col·laboració amb La Mala vohadora, “Repertorio para Sillas, Figurines y Figurantes” (2015) per al Ballet Contemporáneo do Norte, i més recentment “Pieza para Negocio” i “Pieza feliz” (2017).
Els meus treballs han estat presentats a tot Europa, Brasil, Uruguay i Chile i soc professor convidat en diferents estructures nacionals i internacionals.

______

Després del primer ‘Cruzados’ de La Poderosa, un projecte de trobada, experimentació i encreuament entre artistes que habiten diferents territoris, hem decidit tornar-nos a creuar-nos. Amb el germen que va sortir fa un any a La Poderosa, ara continuem amb ‘LOS FALSOS AMIGOS’.

‘Los falsos amigos’ és un punt de trobada entre dos artistes de països veïns, Espanya i Portugal i les seves llengües: castellà i portuguès. Les seves similituds, diferències, punts en comú, desajustos lingüístics i malentesos que aquesta trobada pugui activar són l’eix del treball.

Un ‘fals amic’ és una paraula que comparteixen dues llengües diferents però que té un significat diferent en cadascuna d’elles. En portuguès embarassada vol dir avergonyida mentre que en espanyol fa referència a la dona que dona a llum. Confondre aquestes paraules pot donar lloc a situacions compromeses.

______

Creadors i intèrprets: Miguel Pereira i Guillem Mont de Palol

______

orumodofumo.com/en/artistas/miguel-pereira_1
montdedutor.com
Facebook (Guillem Mont de Palol)
Facebook (Miguel Pereira)
Instagram @montedutor