João Fiadeiro
Formo part de la generació d’artistes que va sorgir a finals dels 80 a Portugal i va originar la Nova Dansa portuguesa. Les meves obres naveguen entre disciplines (performance, dansa, teatre), contextos (teatres, museus o in situ) i formats (coreografia, esdeveniments o conferències). Paral·lelament al meu treball com a intèrpret, coreògraf i director artístic, a la dècada dels 90 vaig practicar i vaig estudiar intensament ‘contact-improvisation’, estudi que em va portar a sistematizar la meva pròpia investigació sobre la improvisació, a la qual vaig anomenar ‘Composició en Temps Real’, una eina teorico-pràctica que recolza la creació la decisió i la col·laboració i que actualment sosté tota la meva activitat com a artista, investigador i educador.
Carolina Campos
De nacionalitat brasilera, visc a Lisboa des del 2013. Del 2007 al 2011 vaig ser intèrpret de Lia Rodrigues Cia. de Danças. Des del 2012 col·labora amb el João Fiadeiro en la formació i investigació de ‘Composició en Temps Real’, així com en la creació coreogràfica de diferents espectacles. Actualment estic cursant el programa d’estudis independents del MACBA a Barcelona. He col·laborat amb artistes nacionals i estrangers, dels quals destaco Márcia Lança, Adaline Anobile, Iván Haidar i Julian Pacomio.

______

El títol ‘Ça Va exploser’ (Això explotarà) es refereix a una de les imatges de el llibre ‘Ma vie va changer’ (La meva vida canviarà), de Patrícia Almeida i David-Alexandre Guéniot, que serveix com a territori afectiu per a la construcció d’aquesta obra. La publicació contraposa tres anys d’imatges (2011-13) que documenten la vida quotidiana d’una família, juntament amb imatges de la vida quotidiana col·lectiva agafada de diaris nacionals. En tots dos, la paraula “crisi” és el denominador comú. Les paraules i els gestos s’acomoden en el protocol fictici de les relacions i ocupen l’espai de la intimitat construïda. Coses i esdeveniments succeeixen en les bretxes d’aquesta construcció. Les coses xoquen, se superposen, s’atropellen. Aquí i allà es sincronitzen. Però sembla que només ho fan per confirmar la impossibilitat de continuïtat. Aquesta és la història d’una crisi. La crisi d’una trobada. Amb els altres, amb un mateix, amb el món.

______

Creació i interpretació: Carolina Campos i João Fiadeiro
Dramatúrgia: Leonardo Mouramateus
Disseny de llums i direcció tècnica: Leticia Skrycky
Composició sonora: Arnold Haberl
Acompanyament: Daniel Pizamiglio
Producció executiva: Marta Moreira
Coproducció: Teatro do Bairro Alto, Teatro Viriato, Festival DDD
Amb el suport de: Fundação GDA
Agraïments: Estúdios Vítor Cordon, Atelier Real, La Caldera, Carine Panigaz, Amelie Panigaz Borges, Filipe Mello

null
______

Facebook
Facebook (Carolina Campos)