Sóc Bàrbara Sánchez. Aquest és el nom de qui signa els contractes i paga els impostos. Després hi ha les altres. Totes les que s’han anat encarnant pel camí. No són diferents, no són fuites d’identitat, sinó possibilitats de ser que s’han desplegat al llarg del temps. Les altres venen a desvetllar fractures i canvis de pla d’un autoretrat impossible sempre borrós i inacabat. Des del principi m’he dedicat a observar el meu reflex. És on hi trobo la necessitat: des de l’altre costat, de vegades apareix una crida que és com una caiguda inevitable. El que precedeix al sentit és sempre la rauxa. Des d’allà van arribar Isadora, La Pálida, ELLA. I des d’allà arriba ara ‘VÁRVARA’ la gurú del ‘mistik bakala’.

______

‘VÁRVARA’ proposa un apropament feminista a l’arquetip cristià de la Maria Magdalena. Bárbara Sánchez parteix de llocs aparentment tan diferents com la cultura valenciana del ‘bacalao’ i la idea mística de l’èxtasi i encarna la figura de La Gran Amant. Com en tota pràctica mística, l’objectiu aquí és la unió, la disolució definitiva de la distànica. Ja no queda espai per a la ironia, el sarcasme i encara menys per a l’autorreferència. Maria Magdalena és la boja exemplar, capaç de buidar-se per encarnar a l’Estimat, capaç de destrossar qualsevol institució patriarcal per afirmar el seu Amor Infinit. Ella parla directament amb els seu Amo, escollit lliurement. No hi ha distàncies ni intermediaris que valguin. Davant la imposició capitalista d’un model de dona privilegiada blanca que es pot permetre dedicar els seus esforços a observar-se a ella mateixa, Ella porta a terme un desallotjament radical, una baixada conscient i desitjada als enderrocs del món, a aquell lloc des d’on regna el seu Crist.

Jaime Conde Salazar

______

Direcció, coreografia i interpretació: Bárbara Sánchez
Dramatúrgia: Jaime Conde-Salazar i Bárbara Sánchez
Assistent de direcció: Alberto Cortés
Disseny d’il·luminació: Benito Jiménez
Música: Sonido Valencia
Loops, edits i megamix: Ylia
Vestuari: : HORUS BODY JEWELRY (@horusbodyjewelry), Hugo Pérez i Bárbara Sánchez.
Disseny tatuatges: JUANMA @tres_lagrimas
Traducció: Nika Blazer (Anglès), Marion Cousin (Francès).
Teaser: La Buena Estrella Audiovisuales
Textos: Bárbara Sánchez i intervencions sobre originals de: San Juan de la Cruz, Rafael de León, Federico García Lorca, Angélica Liddell, Ingmar Bergman, Marguerite Yourcernar, Javier Melloni, Yesenia Then i Emilio Reputado Cañero Valenciano.
‘VÁRVARA’ és una producció de Bárbara Sánchez.
Amb el suport de: Graner, “Santa Várvara. 970 € de libertad y artilleria”, Banco de proyectos(ICAS), Centro Danza Canal i Tenerife-Lav.

______

barbarasanchez.es
Facebook
Instagram @barbarasanchez_75