Som el Pedro i el Benito Jiménez i portem més de dues dècades enredant amb la remescla, el live cinema, el folklore digital o el political remix vídeo. El nostre treball inclou propostes més personals com ara ‘Flamenco is not a crime’, reflexió heterodoxa sobre el que és flamenc, el que és gitano i la festa, propostes d’acció política com ‘Borderhack’, al voltant de la migració i les fronteres o ‘No Media Detected’, sobre els mitjans de comunicació i propostes en espais més col·lectius com ara amb bulos.net (Santi Barber i Raúl Cantizano). També hem col·laborat amb el Niño de Elche, Rocío Márquez o Manuel León. En format duo VJ/DJ ens nutrim de l’experimentació audiovisual i de la remescla en directe, picotegem de gèneres tan peculiars com el flamenc o l’electrònica, acompanyant-los d’una capa de cultura crítica potent. Les nostres sessions plenes de ‘cafrerío’ audiovisual inclouen instruments electrònics i analògics en directe fets amb materials il·lícitament apropiat del domini públic o cedit per diversos artistes.

______

“El flamenc ens pertany a totes i farem amb ell el que ens doni la gana”

La relació de Los Voluble, Pedro i Benito Jiménez, amb el flamenc ve de lluny. Des de la seva remescla audiovisual, que practiquen des de fa més de vint anys, el flamenc ha anat apareixent a manera de samples, veus, imaginaris i col·laboracions. No és estrany que abans o després es convertís en un dels eixos centrals del seu discurs. ‘Flamenco is not a crime’ és el seu set audiovisual més flamenc (i el més ballable).

Anada i tornada, tradició, experimentació, cultura crítica i humor. Los Voluble fugen de les pureses i reivindiquen el moviment ‘free party’ com a zones temporalment autònomes. Estrenat al Festival Flamenco Nîmes, ‘Flamenco is not a crime’ dissol fronteres entre gèneres difícils de remesclar com ara els pregons de les cofradies, el ‘grime’, les Tonás, l’electrònica sorollosa o els ‘martinetes’. Un set que té troba el seu lloc a festivals de música electrònica i també a mostres d’’arte jondo’ és tota una declaració d’intencions.

______

Idea i direcció: Los Voluble.
Guió: Benito y Pedro Jiménez.
Remescla musical en directe: Los Voluble.

______

voluble.net
Facebook
Instagram @losvoluble
Twitter
Youtube