La meva vida es desplega en un territori híbrid i mòbil entre la investigació i la creació en el camp de les arts escèniques, l’activisme, l’educació no formal i ser mestressa de casa. Des de la pràctica artística escènica o performativa proposo pensar des de fer, des del cos i no tant des de la paraula i d’allò discursiu. Busco legitimar sabers o aprenentatges allunyats de la investigació, entesa de la manera més tradicional o acadèmica. Faig servir l’estranyesa i l’humor, així com l’autobiografia i les preguntes com a eines de treball. El meu enfocament es situa en una perspectiva interseccional feminista dissident de la norma heterosexual.
He treballat amb diferents institucions d’Europa, Asia i Llatinoamèrica com ara Matadero, Intermediae, La Casa Encendida, CA2M, Facultad de Bellas Artes de Madrid y Cuenca, MUSAC, Programa Aprendanza, Rimbun Dahan (Malasia), Festival Panorama (Brasil) i Espacio NAVE (Chile), entre d’altres.

______

Aquesta proposta és una “exhumació” de la performance ‘100 cosas que hacer hoy mejor que ver la Noche en Blanco’, realitzada a la Galeria Espai Menosuno la primera Nit en Blanc que va tenir lloc a Madrid, el 2008.

La realitzo convidant a una altra artista a col·laborar amb mi. Es tracta d’una peça que utilitza l’humor, l’estranyament, la ironia i en ocasions la col·laboració del públic, per, a més de brindar la possibilitat de compartir aquesta experiència de llarga durada amb les dues performers en acció, ser una metàfora i incitar a una reflexió sobre el consum compulsiu que ens travessa. Consum tant de productes culturals com d’amics de Facebook o Instagram, roba, telèfons, objectes comprats a Amazon, contractes professionals o likes. Cultura bulímica que es consumeix, es digereix ràpid, si és que s’arriba a digerir alguna cosa, i es vomita per poder ràpidament seguir amb una altra cosa. És una performance que pretén sacsejar i remoure l’espectador, proposant-li el repte d’estar junts moltes hores.

______

Creadores i performers: Paloma Calle i col·laboradora per confirmar.

______

Vimeo