EN RESiDÈNCiA. Creadors en els instituts de Barcelona és un programa que posa en contacte la creació contemporània i els centres públics d’educació secundària a través de la presència directa i continuada de creadors dins l’aula al llarg de tot un curs; un vincle que es construeix a partir del diàleg constant entre estudiants d’ESO, docents, artistes i equips de mediació, que desenvolupen conjuntament un procés de creació.

Aquesta trobada forma part dels processos de contaminació que EN RESiDÈNCiA realitza durant els mesos de gener i febrer, on els protagonistes del projecte posen en comú l’estat dels processos de creació. El motor d’aquesta trobada és generar contaminacions artístiques, posant als alumnes com a protagonistes de la jornada. Prenent com a punt de partida la idea que l’experiència artística ha de passar per un procés de reflexió col·lectiva, els joves s’explicaran en primera persona les diferents maneres de treballar a l’aula, compartint processos artístics per relacionar-se amb una altra realitat que no és la del dia a dia del seu institut.

Aquesta trobada s’emmarca en la desena edició d’EN RESiDÈNCiA i vinculada a la programació del Festival Sâlmon.

______

Instituts implicats:
Institut Barri Besós, Institut Josep Comas i Solà, Institut Pau Claris, Institut Príncep de Girona.
Professorat implicat:
Jordi Sànchez i Laura Domingo; María Ángeles Rivero; Xavier Calvo; Joan Fontdeglòria i Óscar Sorribes.
Equips mediadors:
Mercat de les Flors i Graner, Antic Teatre i Experimentem amb l’Art.
Creadors participants:
Andrés Waksman; Constanza Brnčić; Txalo Toloza i Laida Azkona, i Fito Conesa.
Alumnat participant:
Alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Barri Besós:
Jashira Aguilar, Andrea Barreras, Nerea Bueno, Meriem Chakroun, Carmen Esquitino, Javier Ferrón, Heisel Filión, Sara Guitard, Tabassum Iqbal, Francisca Salguero, Christian Tammoschath, Tarik Trbovic, Teresa Vargas i Antonio Vigo.
Alumnes de 3er i 4t d’ESO de l’IES Josep Comas i Solà:
Zaida Sánchez Barquero, Mansoor Asam Zaman, Yostin pérez Vargas, Waqar Mohammad, Jesffryes Baca Hernández, Richard Ferreras Rodríguez, Laura Peralta Olivarez, Natalia Donaire Collado, Kimberly Nahomi Abreu Santiago, Carlos Mendoza Gómez, Gian Carlo Bayuelo Gil, María Raza Paravenn, Carlos Nicolae, Yeirelis Morillo Fernández i Isma Noor.
Alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Pau Claris:
Carl Angelo Agliam Obaña, Majid AliAslam Ali, Mar Jason Barba Mendez, Zaira Andrea Cano Salazar, William Josue Cruz Dubon, Aleix Duchel Provins, Esmeralda Marcos Irias, Judith Martínez García, Virginia Mazzarino, Angelis Mendez, Emon Mohamed Ahtasam, Andi Javier Pérez, Esteisi Octavianna Perez Mendez, Paula Quintanilla Aribó, Geomar Ramos Aquino, Bowen Shi, Muhammad Shoaib Akhter Rhudeen Verazon Andres i Omar Yaser Anguel.
Alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Príncep de Girona:
Mariam Bendeliani, Leandro Cevillano Guzmán, Misuko Contreras Santiago, Kenza Nur Cremades Yatoli, Genís Garcia de Paredes,Erick Gabriel Irrazabal Fuente, Anastasia Kushnareva, Artur Martirosyan Khachatryan, David Elias Navas Murillo, Sharon Alison Pérez, Carlos Pons García, Maria Renwu, Joan Antoni Saverio, Engi Yang i Bingru Zheng.
EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura i el Consorci d’Educació, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu.