Ensemble Topogràfic és un col·lectiu actualment format per Anna Hierro (moviment) i Carlos Martorell (so, programació), en permanent experimentació de la interacció entre les dues parts. La tecnologia també fa el paper d’enllaç entre les parts, ja que una part essencial d’Ensemble Topogràfic és el treball amb la improvisació i les estructures obertes. Xavi Lloses, antipianista, compositor i terrorista sonor és el tercer element catalitzador en la concepció de Meteora”.

______

Una reunió en les altes esferes, en un lloc elevat, privilegiat i ancestral. Tres membres d’un think tank que vetlla per construir un discurs esperançador. Una trobada a mig camí entre l’heretgia i l’ortodòxia, s’intueix un cisma en les religions que semblen dominar el món, la ciència i el capital.

Des dels cims de Meteora, volem expandir un eco, despertar en una aurora de reflexió compartida amb els espectadors d’aquesta reunió a tres bandes: com podem ser esclaus d’allò que ens hauria d’haver alliberat? Fins on arriba l’autonomia i on comença l’alienació de l’individu?

Sabem que es poden instrumentalitzar les emocions fins a monitoritzar-les i numerar-les en infinits algoritmes virtuals. Perversió o coneixement? Anem a intentar invertir el viatge, des de la tècnica cap a l’emoció pura, des de l’eina digital apoderem el nostre jo més visceral.

Des d’un monestir a les altures, de nit, el cel mostra com perduren els astres resplendents, aquesta bella llunyania i la seva calma reverberant ens fa sentir humils i potents a la vegada, capaços de fabricar missatges de so i moviment amb un abast inesperat.

______

Direcció, creació i interpretació: Xavi Lloses i Ensemble Topogràfic (Anna Hierro i Carlos Martorell).
Ajudantia de direcció: Alba Pujol
Escenografia: Enric Planas
Disseny d’il·luminació: Joan Teixidó
Fotografia: Mònica Pallí
Producció executiva: Melissa Mustefaga i Gemma Gascon
Producció: L’Auditori de Barcelona en col·laboració amb el Festival SÂLMON<.

______

XAVILLOSES.COM
ENSEMBLETOPOGRAFIC.COM