UN PROGRAMA SOBRE PEDAGOGIA I ARTS EN VIU VINCULAT AL FESTIVAL SÂLMON< ADREÇAT A PROFESSORAT DE SECUNDÀRIA, BATXILLERAT I MEDIADORS A CÀRREC DE JAVIER CRUZ,FERNANDO GANDASEGUI I MARIA ACASO.
Que l’obra acabi és anecdòtic. La nostra condició de públic ni comença ni acaba amb l’obra, en tot cas s’aguditza o es concentra en aquell temps i, lògicament, en aquell espai: arquitectures per a la trobada com ho són el teatre o l’aula.
El Bar Yola és un bar. Està davant d’un lloc en el qual durant anys ens hem reunit per veure obres de teatre i dansa, performance i tots els seus desbordaments, és més que una barra on prendre alguna cosa per compartir el nervi, la incertesa, el desig i les expectatives sobre el que estava a punt de passar. També un lloc on brindar d’alegria o oblidar ràpidament el que acabàvem de veure. Sense pretendre-ho, el Yola es va anar convertint en un ambigú on discutir i comprendre en calent el que en diuen arts vives i disseccionar quines eines es posen en joc a cada treball. Seguim essent públic, potser més que mai, en un pati de tamborets improvisat.
La caixa negra del teatre s’assembla molt a l’aula. Si el temps de la performance transcorre similar al de la classe, podem considerar el fet pedagògic un fet escènic, i viceversa? Les eines pròpies de l’escena ens serviran per desterrar l’experiència sense brillantor de la desídia a l’aula? Es poden importar els gestos que provoquen fascinació i estranyament, bellesa profunda o terror, el discurs encarnat en els cossos que es mouen, la suor i el temps arrapat en les narracions adherides per sempre?
El Bar Yola és qualsevol lloc on compartir aquestes preguntes, també és un programa específic per a professorat de Secundària, Batxillerat i mediadors en el context del Festival SÂLMON< on explorar les arts vives des de les seves òptiques i problemàtiques, on buscar transvasaments que enriqueixin els processos pedagògics mitjançant dos itineraris en els quals assistirem a vàries obres i on compartir, a cop de canya i patates, jerez i gambes les expectatives, impressions i altres empremtes que ajudin a abolir la desexperiència a l’aula.
Javier Cruz, Fernando Gandasegui i María Acaso.

______

Sessió 1 – 12 de gener
Sessió 2 – 26 de gener
Sessió 3 – 9 de febrer
Sessió 4 – 22 de febrer
Sessió 5 – 16 de març

______

Adreçat al professoart de Secundària, Batxillerat i mediadors interessats en les arts vives.
Es requereix compromís d’assistència a totes les sessions.

______

>>> PROGRAMA COMPLET