“I am a choreographer and dancer working between Stockholm and Berlin. My work is characterized by a rigorous physical approach and always implies a staged research of movement itself. The moving body is centerfold in my work but belongs to and interacts with a body of light, sound and materials that constitute an environment of perception and sensation. The dancers work and dance their way through various environments: their processes exhibited live on stage become performances.
My works deal with notions of illusion, the visible and the invisible, synesthesia, darkness, labour, the uncanny, affect, voice and image. They often play with formats of presentation, and range from traditional dispositifs to installation like settings as well as from smaller intimate performances to large scale productions.”

______

Dark Field Analysis apel·la a la intensitat d’estar viu i ens posa a nosaltres, els humans, en relació amb altres formes de vida. En la peça, allò que és orgànic es fusiona amb el que és sintètic, el que és humà amb allò animal i el que és material amb allò eteri. Dos homes nus tenen una llarga conversa sobre una estora. El tema de la sang corre com un fil vermell al llarg de la peça. Dark Field Analysis pren el seu nom d’una branca de la medicina alternativa que utilitza un microscopi de camp fosc per diagnosticar malalties sistèmiques del cos que s’originen a la sang. Però la conversa entre els dos homes va més enllà de fets mèdics. Aquí, la sang serveix d’analogia per a la recerca cap endins i cap enfora: cap al nostre interior més enllà de nosaltres.

______

Coreografia i direcció: Jefta van Dinther
Creació i interpretació: Juan Pablo Cámara i Roger Sala Reyner.
Disseny d’il·luminació: Minna Tiikkainen
Escenografia: Cristina Nyffeler
Espai sonor: David Kiers
Cançons: Basat en les cançons ”The Slow Drug” i ”Horses in my Dreams” de PJ Harvey
Text: Jefta van Dinther, Juan Pablo Cámara i Roger Sala Reyner.
Assistència de coreografia: Thiago Granato
Assessorament artístic: Gabriel Smeets i Felix Bethge
Coordinació tècnica: Bennert Vancottem
Direcció d’art: Martin Falck
Producció: Jefta van Dinther
Mànager: Emelie Bergbohm
Producció executiva: Annie Schachtel
Distribució: Key Performance
Administració: Interim kultur AB (svb)
Coproducció: Tanz im August / HAU Hebbel am Ufer Berlin, Tanzquartier
Vienna, Sadler’s Wells London, PACT Zollverein Essen, Centro Cultural Vila Flor Guimaraes i Dansens Hus Oslo
Amb el suport de: Swedish Arts Council, City of Stockholm i NATIONALES
PERFORMANCE NETZ (NPN), Fund for Dance, que compta amb el recolzament de la Comissió del Govern Federal per a la Cultura i els Mijtans de Comunicació (German Bundestag), O Espaço do Tempo Montemor-o-Novo, BUDA Kortrijk i The Swedish National Touring Theatre.

______

JEFTAVANDINTHER.COM
FACEBOOK
INSTAGRAM
VIMEO