“Hola, me llamo Manuel Rodriguez y nací en Úbeda pero ahora vivo en Barcelona. Estudié danza y artes visuales, desde pequeño mi tiempo y mis ganas siempre han girado en torno a este tipo de cosas. Actualmente uso el cuerpo, la imagen y la contemplación en mi práctica artística para comprender, experimentar y transmitir emociones. Me gusta reflexionar sobre la fisicalidad de las cosas, sobre el tiempo, la materia y la percepción. También hacer fotografías y escuchar música. Me ilusiona la idea de que mi trabajo pueda tener una repercusión positiva en la vida de las personas.”

______

Body on paper és un projecte format per un fotollibre i un solo escènic. El fotollibre es va generar com a resultat d’una primera residència artística d’investigació al Japó a partir de trobades amb persones i imatges, el solo escènic és la segona part d’aquest cicle. Aquests dos formats materialitzen una línia temporal, un espai virtual que connecta dos punts, dos moments. També la possibilitat de l’apropament o el distanciament, de tocar o de contemplar i que la imatge perduri o es distorsioni a través del record. Body on paper es construeix sobre la subtilesa i la fractura, la fragilitat i la força del vincle que establim amb nosaltres mateixos i amb les coses que ens envolten.

______

Creació i interpretació: Manuel Rodriguez
Disseny de vestuari:Tiscar Espadas
Música: Pablo Esbert Lilienfeld
Disseny gràfic: Sara Jassim
Fotografia: Manuel Rodríguez
Il·luminació: Horne Horneman
Col·laboradors: Graner Centre de Creació, Centro Danza Canal, Kyoto Art Center, Lavanderia a Vapore
*fotografia que il·lustra la proposta al web d’Álvaro Serrano Sierra

 

______

“Divendres 1 de febrer a les 18:30h al Foyer del Mercat de les Flors (entrada gratuïta), Manuel Rodríguez presentarà el fotollibre ‘Body on paper’ amb fotografies de Manuel Rodríguez, disseny gràfic de Sara Jassim, producció d’Amor Editions i amb el suport del Graner i el Kyoto Art Center.
‘Body on paper’ és un projecte format per un fotollibre i un solo escènic. Dos formats que construeixen un treball sobre la subtilesa i la fractura, la fragilitat i la fortalesa del vincle que establim amb nosaltres mateixos i amb les coses que ens envolten.”
Durant la presentació la Sara i el Manuel estaran compartint la seva experiència en la creació d’aquest llibre, format per fotografies realitzades en una residència d’investigació artística que va tenir lloc a les ciutats de Tokyo i Kyoto a finals del 2017.

______

MANUELRODRIGUEZR.COM
INSTAGRAM