La mediació, clau per al desenvolupament d’un nou model d’institució cultural per al segle XXI.
El Festival SÂLMON< genera un ampli context de programació per a professionals on el concepte de mediació adquireix una especial rellevància. La mediació genera espais de confiança per a una amplitud diversa d’agents, un context relacional de mobilitat i flux on la matèria artística pot ser compartida, analitzada, estudiada i expandida des de diferents punts de vista, complementaris i constructius.

______

En aquest sentit, hi ha diferents activitats que es distribueixen al llarg de el programa:

– Les jornades de mediació entre artistes i educadors dels projectes PERMEA i BARYOLA s’obren a la participació de programadors interessats en l’aplicació de metodologies d’educació en les seves programacions.

– Es donarà continuïtat i s’obrirà a diferents professionals interessats els projectes d’edicions anteriors PRO365, destinat a programadors locals i STALKERS, projecte vinculat a nous curadors d’àmbit escènic.

– El laboratori de composició a temps real per a gestors culturals impartit per Joao Fiadeiro que tindrà lloc de l’27 a l’30 de gener.

– El 8 de febrer a La Caldera tindrem una jornada de trobada per a professionals del sector creatiu, artistes, programadors i altres tipus d’agents, per compartir processos de creació i pràctiques des de múltiples punts de vista, i des de diferents òptiques territorials que inclouen allò local , l’àmbit estatal i també internacional.

– De 10 a el 16 de febrer una bateria de xerrades i laboratoris sobre el context de creació emergent a Sud-amèrica, a partir de les experiències de el projecte cultural NAVE de Xile.

______

Aquestes activitats són un espai metodològic viu i s’aniran adaptant a l’evolució dels projectes i als interessos dels diferents professionals implicats. L’objectiu és generar coneixement compartit que potenciï la mobilitat de continguts i pràctiques a curt i també llarg termini, establint canals de informació i llaços estables de confiança que permetin la col·laboració, tant a nivell local com internacional.