“En los últimos tiempos me considero una bailarina e investigadora interesada por el valor de creación de la danza dentro las lógicas neoliberales. Una investigación que comienzo en 2011 y que continuo siete años después dentro del marco del programa de doctorado de la Stockholm University of the Arts (Estocolmo, Suecia), con el título El ocaso de la coreografía y su movimiento: una vía subalterna.”

______

Després d’uns quants anys treballant en altres formats (vídeo-assajos, laboratoris, contextos d’investigació i comissariats), Paz Rojo presenta la creació escènica ECLIPSE: MUNDO, una aproximació al dispositiu escènic i a la dansa des de l’òptica d’un “pla de percepció destituent”. El terme “destitució” es relaciona amb la posada en crisi, però també amb la possibilitat de contemplar el que encara no s’ha produït. Com comprometre’s amb allò que encara no és? Quina és la responsabilitat de l’art pel que fa a la creació de futur?

ECLIPSE: MUNDO és la posada en pràctica d’un “abandonament” (que és l’origen etimològic de la paraula eclipsi). Es tracta de posar en moviment una cinètica mancada de perspectiva com a experiència de continuïtat: una coreografia interrompuda per la seva pròpia preparació i simultàniament una dansa que està prenent forma. Un danzeo que encara que no signifiqui res, aconsegueixi fer alguna cosa.

______

Direcció: Paz Rojo
Dansa: Oihana Altube, Arantxa Martínez, Jaime Llopis, Paz Rojo i Ricardo Santana
Espai sonor: Fran MM Cabeza de Vaca
Il·luminació: Carlos Marquerie
Vestuari: Jorge Dutor
Assistència i coordinació tècnica: David Benito
Assistència de so: Adolfo García
Fotografia i tràiler: Emilio Tomé
Gestió i producció: Lola Lizzi
Una producció de Paz Rojo amb el recolzament d’UNIARTS (Stockholm University of the Arts) Suecia i Naves Matadero – Centro Internacional de Artes Vivas y Ayuntamiento de Madrid

______

El diumenge 3 de febrer de 13:00h a 16:00h compartirem amb una trobada de diàleg amb Paz Rojo a La Poderosa. Entrada gratuïta, menjarem plegades.
VIMEO