Semolina Tomic es el nombre artístico de Julijana Tomic Fajdetic, creadora y artista multidisciplinaria. Nació en 1966 a Osijek (Croacia) y reside en Barcelona desde el 1985. Se formó en interpretación y danza en el Instituto de Teatro de Osijek (Croacia), en danza clásica y contemporánea en La Fábrica (Barcelona) y en danza y técnica Alexander en la School for New Dance Development, Da Costa Kade, Amsterdam (Holanda). También se ha formado en música y batería con Carlos Buira – Boliche (bateria de la banda hard core Subterranean Kids, Barcelona).
Entre 1995 y 2003 formó parte como actriz, coreógrafa y creadora de la Cía.La Fura dels Baus, a pesar de que al 1999 ya había creado su propia compañía. En 2003, al dejar la Fura, funda y desde entonces es directora artística de L’Antic Teatre Espai de Creació. Desde el año 2016, Semolina Tomic está inmersa en una gira con la Cía. Societat Doctor Alonso con el espectáculo “Anarchy”.

______

El treball es desenvoluparà al voltant de dos eixos fonamentals: la meditació dinàmica i l’acció performativa.

La principal tasca del taller consisteix a observar com flueix l’energia pel cos, ja sigui en moviment, en una acció o amb el cos passiu. L’energia únicament es mou en una polaritat dual.

En la pràctica es passarà per diferents estadis de consciència en la meditació dinàmica, basada en el treball d’Osho, que s’aplica en la performance. Meditació dinàmica sembla una contradicció, però dinàmica vol dir esforç i meditació en silenci (no activitat): podem dir-li també meditació dialèctica.

Amb el taller s’estudia a través de la pràctica com començar a construir un procés creatiu d’un solo performatiu, treballant amb el cos, la veu i l’escriptura i com entendre la relació de tots els tipus d’energies (físiques, mentals i emocionals).

Es tracta d’iniciar una recerca de llenguatges propis per a la creació, fent servir diferents eines com ara el moviment, la performance, la dansa i el teatre.

Es necessita roba còmode, una bena pels ulls, una llibreta, un bolígraf i no menjar massa abans del taller.

_______

>>> + INFO I CONVOCATÒRIA

_______